Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ús de la targeta de transport T-12 s’amplia fins als 14 anys d’edat des d’aquest mes de gener Els rubinencs d’entre 4 i 14 anys poden fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic dins la mateixa zona tarifària on resideixen https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’ús de la targeta de transport T-12 s’amplia fins als 14 anys d’edat des d’aquest mes de gener

Els rubinencs d’entre 4 i 14 anys poden fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic dins la mateixa zona tarifària on resideixen

Arran de l’ampliació de la validesa de l’ús de la targeta, es preveu que el nombre d’usuaris que sol·licitin la T-12 s’incrementi en uns 16.500 joves.
Arran de l’ampliació de la validesa de l’ús de la targeta, es preveu que el nombre d’usuaris que sol·licitin la T-12 s’incrementi en uns 16.500 joves

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha ampliat la validesa de l’ús de la targeta T-12 fins els 14 anys ─inclosos─ a tot l’àmbit del sistema tarifari integrat. Fins ara, la targeta podia ser utilitzada fins que el titular feia 14 anys. L’ATM ha acordat prorrogar un any més el temps de gratuïtat del transport públic per als nens i nenes, fins a la data en què facin 15 anys. Així, els rubinencs que tinguin entre 4 i 14 anys, ambdós inclosos, podran gaudir dels beneficis de la targeta T-12, ja que Rubí està inclòs a la zona 2C de la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat.

La targeta T-12 és un títol de transport per als nens i nenes d’aquesta edat que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixen. En el cas dels usuaris rubinencs, podran viatjar de forma gratuïta tantes vegades com vulguin a Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Sabadell, Sant Cugat del Vallès i Sant Quirze del Vallès.

La T-12 és un títol personalitzat amb el nom i el DNI del titular, que s'ha de validar a cada viatge i que és intransferible. Poden ser titulars d'aquesta targeta tots els nens i nenes d’entre 4 i 14 anys, ambdós inclosos, que resideixin a qualsevol dels municipis que conformen l'àmbit del sistema tarifari integrat.

La targeta T-12 té un cost d'emissió i gestió de 35 euros, que es repercuteix a l'usuari en la seva primera emissió. La renovació de la targeta es realitza sense cost i de manera automàtica fins que el nen o la nena compleixin 15 anys. A tots aquells titulars que els hagi caducat la targeta per haver arribat als 14 anys, l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) els enviarà la T-12 renovada per correu al seu domicili.

A finals d’octubre de 2015, 150.359 menors d’entre 4 i 13 anys disposaven de la T-12, és a dir, que un de cada quatre tenia la targeta. En el cas de Rubí, la xifra de nens i nenes que utilitzaven aquest títol en els seus desplaçaments era de 1.176. Amb l’ampliació d’un any en l’edat d’utilització de la targeta T-12, fins que el titular compleixi els 15 anys, es preveu que l’increment de beneficiaris d’aquest títol de transport rondi els 16.500 menors al conjunt del sistema tarifari integrat.

El servei d’Educació de l’Ajuntament de Rubí enviarà informació sobre l’ampliació de la validesa de l’ús de la targeta T-12 als centres educatius de la ciutat. A més, també es penjaran cartells a les marquesines i autobusos del transport públic de la ciutat.