Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Skate Open Rubí torna a rodar dissabte a Can Sant Joan La vuitena edició de la proposta, organitzada per l’Ajuntament de Rubí en col·laboració amb les entitats La Skateboarding Rubí, Valles Krew i La Sonik, valorarà l’habilitat dels participants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Skate Open Rubí torna a rodar dissabte a Can Sant Joan

La vuitena edició de la proposta, organitzada per l’Ajuntament de Rubí en col·laboració amb les entitats La Skateboarding Rubí, Valles Krew i La Sonik, valorarà l’habilitat dels participants

Cartell promocional de l’obert d’skate (foto: Ajuntament de Rubí).
Cartell promocional de l’obert d’skate (foto: Ajuntament de Rubí)

L’skatepark de Rubí serà l’escenari aquest dissabte 23 d’octubre del 8è Skate Open Rubí. La competició, organitzada per l’Ajuntament de Rubí en col·laboració amb les entitats La Skateboarding Rubí, Valles Krew i La Sonik tindrà lloc a la pista de Can Sant Joan a partir de les 11 h. La fase classificatòria dels i les patinadores de la categoria junior, per a menors de 16 anys, començarà a les 11 h. Una hora més tard, s’iniciarà la classificatòria de la categoria amateurs o majors de 16 anys que es desdoblarà en competició masculina i femenina. Les finals es preveuen a les 16.30 h per al grup mixt de juniors i a les 17 h per als i les patinadores de les categories de persones adultes. El concurs també premiarà les tres persones millor classificades de cadascuna de les categories i els trucs més destacats, com ara l’ollie més alt o el millor salt. Els i les patinadores poden inscriure’s al web de Rubí Jove.

Com a cada edició, la iniciativa esportiva es complementa amb una proposta musical. Enguany, a les 17 h tindrà lloc l’actuació de DJ Pin. La cita culminarà a les 18.30 h amb una Jam de patinatge lliure per les instal·lacions de Can Sant Joan. L’esdeveniment compta també amb el suport de Slider, Sk8mafia, Flip i DC shoes.

L’Skate Open Rubí és una cita de referència per als amants de l’skate, L’any passat no es va poder realitzar a causa de la COVID-19. Dissabte els patinadors i patinadores hauran de signar una declaració responsable sobre la COVID-19 i portar mascareta sempre que no puguin mantenir la distància interpersonal de seguretat. L’organització posarà a la seva disposició gel hidroalcohòlic. En el cas dels menors d’edat, caldrà aportar una autorització dels pares o tutors.

Nou skatepark

La cita de dissabte és el primer gran esdeveniment després de l'ampliació de les instal·lacions de l'skatepark de Can Sant Joan. Amb aquesta actuació, l’Ajuntament ha conservat l’skatepark existent, al qual s’hi han fet actuacions de manteniment; s’ha dissenyat un nou circuit en el qual sigui possible la pràctica d’aquesta modalitat esportiva per a diferents nivells i apte també per a celebrar-hi tornejos o altres esdeveniments similars; i s’ha projectat aquesta instal·lació com un espai públic de la ciutat, en la qual s’han creat espais d’estada inclusius perquè persones alienes a la pràctica de l’skate puguin gaudir d’aquest equipament.

Els treballs han consistit a enderrocar el paviment existent, adequar el terreny, realitzar els elements de l’skatepark ─quarter-pipes, rampes, hubbas, hip, baranes inclinades, manuals i ledges, rails, escales amb rail i bowls─ i pavimentar la zona patinable, entre d’altres. Amb el nou circuit, es busca defugir la idea d’skatepark com a instal·lació de formigó aliena al seu entorn. Per això s’han habilitat recorreguts per patinar en convivència amb els espais verds i les zones d’estada pensada pel públic.