Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Oficina Local d’Habitatge incorpora una integradora social La nova professional acompanyarà a les famílies allotjades en habitatges del parc públic municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Oficina Local d’Habitatge incorpora una integradora social

La nova professional acompanyarà a les famílies allotjades en habitatges del parc públic municipal

L’Oficina Local d’Habitatge és a les dependències municipals del carrer Prim.
L’Oficina Local d’Habitatge és a les dependències municipals del carrer Prim

A partir del mes de maig, l’Ajuntament de Rubí incorporarà una persona titulada en integració social a la seva Oficina Local d’Habitatge. A través d’aquest nou perfil professional, l’oficina podrà fer seguiment de l’ús adequat dels habitatges municipals i de la convivència amb la comunitat de veïns, tutelar la convivència en els allotjaments temporals d’emergència, acompanyar els usuaris en el compliment del pla de treball establert amb Serveis Socials, donar suport en les gestions necessàries per a aconseguir i mantenir els subministraments bàsics de l’habitatge, treballar amb els usuaris l’adquisició d’hàbits de consum eficient i d’organització domèstica, donar suport a la tramitació dels ajuts al lloguer, si s’escauen, i detectar situacions que puguin derivar en problemàtica social. “El model de gestió social d’habitatge requereix implementar una metodologia de treball que asseguri un seguiment social de les persones usuàries dels habitatges municipals i garantir-ne els drets”, diu la regidora de Serveis a les Persones, Marta García.

Així, per  garantir el treball integral amb les famílies allotjades en habitatges del parc públic municipal, la integradora social  es coordinarà amb els diferents professionals que intervenen en els àmbits social, d’habitatge, d’eficiència energètica i de formació i inserció ocupacional  des de les àrees de  Serveis Socials, PROURSA, Rubí Brilla i Rubí Forma.

La professional, que va cursar els estudis del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Integrador/a Social a l’IES La Serreta de Rubí, s’ha seleccionat a partir d’una oferta de treball publicada a la Borsa de treball, integrada al Servei d’Impuls a l’Ocupació. “D’aquesta manera també posem en valor la formació que es fa a la ciutat en l’àmbit social”, explica García.