Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’INS La Serreta estrena un mural realitzat en el marc del projecte #Desafiem l’assetjament LGTBIfòbic Rubí Jove desenvolupa aquesta iniciativa a tres instituts de la ciutat amb la voluntat d’implicar els propis centres educatius en la prevenció d’aquest tipus de bullying https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’INS La Serreta estrena un mural realitzat en el marc del projecte #Desafiem l’assetjament LGTBIfòbic

Rubí Jove desenvolupa aquesta iniciativa a tres instituts de la ciutat amb la voluntat d’implicar els propis centres educatius en la prevenció d’aquest tipus de bullying

Uns 350 alumnes de l’INS La Serreta han participat en el mural (foto: Ajuntament – Localpres).
Uns 350 alumnes de l’INS La Serreta han participat en el mural (foto: Ajuntament – Localpres)

Aquest dijous, l’INS La Serreta ha inaugurat el mural al voltant de la temàtica “singularitat i diversitat” que l’alumnat del centre ha pintat en una de les parets de l’institut. Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte #Desafiem l’assetjament LGTBIfòbic que impulsa Rubí Jove amb la voluntat d’implicar els tres centres educatius participants ─l’INS La Serreta, l’INS Torrent dels Alous i l’INS Duc de Montblanc─ en la prevenció d’aquest tipus de bullying i l’acceptació de la diversitat sexual i de gènere.

#Desafiem l’assetjament LGTBIfòbic es va començar a treballar ara fa un any. Tant els docents com els joves escollits com a referents de cada centre van rebre formació sobre el tema juntament amb altres agents del municipi, com ara el col·lectiu Alan Món, el personal dels centres sanitaris o l’Aula Jove, entre d’altres. Després d’aquestes formacions prèvies, les persones referents van començar a treballar als seus respectius instituts, donant a conèixer el projecte a la resta d’alumnat i dissenyant les primeres accions a desenvolupar.

En el cas de La Serreta, es va optar per pintar un mural sobre la temàtica “singularitat i diversitat”, com ha explicat Guillem Martín, professor de Visual i Plàstica i coordinador del projecte: “Teníem una paret enorme i vam decidir fer un mural col·laboratiu i inclusiu”. La pintura, realitzada per 350 alumnes de 1r i 3r d’ESO i de 1r de Batxillerat artístic, s’inspira en el llenguatge plàstic de Keith Haring, autor, entre d’altres, d’un mural al Raval de Barcelona sobre la Sida. Amb l’objectiu d’harmonitzar la composició i conferir al mural una unitat estètica, s’han escollit figures més esquemàtiques, tipus pictograma, i una determinada gamma cromàtica. “Més enllà del resultat final, ens ha interessat molt el procés. Cadascú ha posat el seu gra de sorra i ho hem viscut com una obra col·lectiva”, ha comentat Martín.

Per la seva banda, la directora de La Serreta, Laura Alegre, ha agraït la feina que ha fet l’alumnat, que “dona vida a l’institut i deixa petjada”. La inauguració del mural també ha comptat amb la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones en funcions, Marta García, qui també ha felicitat els i les joves pel mural, “no només perquè ha quedat molt maco, sinó perquè representa l’essència del que intentem promocionar als instituts: la defensa dels drets de la ciutadania”.

A banda del mural, l’alumnat de Batxillerat artístic s’ha encarregat de dissenyar el logotip que apareix a les banderes i adhesius del projecte.

Projecte als instituts
A banda de La Serreta, també participen a #Desafiem l’assetjament LGTBIfòbic l’INS Torrent dels Alous i l’INS Duc de Montblanc. El treball realitzat pels alumnes del Torrent dels Alous s’ha concretat en la inauguració d’un Punt Rainbow on s’atendrà l’alumnat que ho necessiti dos cops per setmana. El logotip d’aquest punt s’ha decidit a través d’un concurs obert a tots els nois i noies del centre. Dins d’aquest projecte, també s’ha impulsat l’emissió de música relacionada amb el moviment LGTBI als canvis de classe i l’organització d’activitats lúdiques i divulgatives sobre el tema durant les jornades de portes obertes del 14 i 15 de juny. I a l’INS Duc de Montblanc també tenen previst elaborar un mural del projecte en una data encara per determinar.