Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’illa de vianants reforçarà el seu caràcter peatonal amb la creació de petites places interiors A finals d’aquesta setmana, l’Ajuntament recol·locarà diverses jardineres al carrer de Maximí Fornés per limitar el pas del trànsit rodat en dos trams d’aquesta via https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’illa de vianants reforçarà el seu caràcter peatonal amb la creació de petites places interiors

A finals d’aquesta setmana, l’Ajuntament recol·locarà diverses jardineres al carrer de Maximí Fornés per limitar el pas del trànsit rodat en dos trams d’aquesta via

Un dels espais que s’habilitarà com a plaça interior dins de l’illa serà el tram de Maximí Fornés entre pl. Catalunya i Montserrat (foto: Ajuntament de Rubí).
Un dels espais que s’habilitarà com a plaça interior dins de l’illa serà el tram de Maximí Fornés entre pl. Catalunya i Montserrat (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí aposta per enfortir i potenciar el caràcter peatonal de l’illa de vianants. Per aquest motiu, el consistori habilitarà dues petites places interiors al carrer de Maximí Fornés, que seran d’ús exclusiu per a les persones que circulen a peu. Aquests nous espais, que entraran en vigor a partir d’aquest divendres, se sumaran al que ja existeix a la plaça de l’Onze de Setembre.

Les noves petites places interiors de l’illa estaran ubicades als trams del carrer de Maximí Fornés entre la plaça de Catalunya i el carrer de la Riera i entre els carrers de Sant Joan i de Torrijos. Diverses jardineres, col·locades estratègicament, limitaran el pas dels vehicles per aquests espais. L’objectiu és pacificar encara més l’illa de vianants, tot recuperant l’espai públic per a les persones que van a peu, guanyant espais per gaudir i compartir.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha explicat que “posem en marxa aquesta iniciativa amb la ferma voluntat de seguir avançant cap a una major pacificació de l’illa de vianants. Volem que els i les vianants siguin els protagonistes dels carrers i que aquests es converteixin en llocs de trobada i de joc, d'intercanvi cultural, econòmic i social”. La primera edil ha posat especial èmfasi en l’adopció d’un urbanisme “que tingui en compte la visió i les necessitats de la infància. Rubí ha de tenir un espai públic amable on les persones es puguin moure amb seguretat, però especialment els nens i nenes”.  

Canvis als itineraris d’accés a l’illa
La creació d’aquestes petites places interiors comportarà canvis de circulació.

D’una banda, algunes persones autoritzades a circular per l’illa de vianants hauran de modificar el seu recorregut per accedir a casa seva, als seus garatges i/o comerços:

  • El veïnat del c. Doctor Turró ja no podrà accedir a l’illa a través dels carrers Doctor Robert i Maximí Fornés i ho haurà de fer pel c. Torrijos.
  • Els veïns i veïnes del tram del c. Maximí Fornés entre pl. Catalunya i c. Montserrat, que fins ara hi arribaven pel c. Doctor Robert, hauran d’entrar i sortir del seu garatge a través del c. Riera.
  • Les persones residents entre els números 1 i 8 del c. Montserrat tampoc podran utilitzar, com fins ara, els carrers Doctor Robert i Maximí Fornés i hauran de circular per l’av. Barcelona i el ps. Francesc Macià.
  • El veïnat del c. Rafael Casanova (dels números 1 al 9 i del 2 al 4) tampoc podrà fer servir el recorregut actual (també per Doctor Robert i Maximí Fornés) i també ho haurà de fer per l’av. Barcelona i el ps. Francesc Macià.
  • Les persones que disposen d’un habitatge als carrers Sant Francesc i Sant Ignasi hauran d’accedir-hi pel c. Riera, en comptes de per l’eix Doctor Robert – Maximí Fornés.
  • I els veïns i veïnes del c. Sant Joan (del número 1 al 16) podran escollir seguir l’itinerari actual, pel c. Riera, o bé accedir als seus garatges pel mateix c. Sant Joan que, malgrat ser de direcció prohibida, estaran autoritzats a circular-hi.

I, de l’altra, es modifica el sentit de circulació de tres carrers.

  • En primer lloc, el tram del c. Montserrat entre el pg. Francesc Macià i el c. Maximí Fornés passarà a ser de baixada. Es conservarà l’actual zona de càrrega i descàrrega ubicada en aquest tram i s’ampliarà uns metres més.
  • En segon lloc, la pl. Salvador Allende passa a ser d’un únic sentit, direcció c. Riera.
  • I, per últim, també canvia el sentit de circulació del tram del carrer de Torrijos entre els carrers de Sant Sebastià i del Doctor Turró, passant a ser una via de pujada, en direcció a l’avinguda de Barcelona ─aquest canvi ja s’ha fet efectiu.

Malgrat els canvis que s’implantaran, els vehicles que ja estiguin autoritzats a circular per l’illa de vianants no hauran de fer cap gestió per actualitzar el seu permís, només hauran de tenir en compte els nous itineraris a l’hora de sortir i accedir als seus pàrquings i/o comerços.