Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Hermandad Nuestra Señora del Rocío inaugura la segona edició del seu pessebre vivent amb la visita de l’alcaldessa La ciutadania podrà gaudir gratuïtament de les representacions fins al dissabte 23 de desembre als jardins del Museu Etnogràfic Vallhonrat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Hermandad Nuestra Señora del Rocío inaugura la segona edició del seu pessebre vivent amb la visita de l’alcaldessa

La ciutadania podrà gaudir gratuïtament de les representacions fins al dissabte 23 de desembre als jardins del Museu Etnogràfic Vallhonrat

L’alcaldessa, membres de l’equip de govern i regidors d’altres grups municipals han recorregut les diferents escenes del pessebre (foto: Localpres) .
L’alcaldessa, membres de l’equip de govern i regidors d’altres grups municipals han recorregut les diferents escenes del pessebre (foto: Localpres)

Els jardins del Museu Etnogràfic Vallhonrat acullen per segon any consecutiu el pessebre vivent de l’Hermandad Nuestra Señora del Rocío. Les representacions s’han encetat aquest dilluns a la tarda amb la visita de l’alcaldessa, Ana María Martínez, de diversos regidors de l’equip de govern i de representants d’altres grups municipals.

L’activitat, que mobilitza un gran nombre de membres de l’Hermandad, permet recórrer diverses escenes al voltant del naixement de Jesús. La cura amb què s’han preparat els vestits, l’escenografia i els propis jardins contribueixen a la immersió dels espectadors que, a banda de passejar per aquest Betlem rubinenc, també poden gaudir d’algunes nadales. “Quan veiem que hi ha prou densitat de gent, parem una estona, sortim dels nostres escenaris i cantem tres o quatre cançons”, ha explicat Jorge García, president de l’Hermandad Nuestra Señora del Rocío.

Per a l’alcaldessa, activitats com aquesta demostren el pes que tenen les entitats a la programació de Nadal: “Rubí no seria la ciutat que és sense les entitats. Els agraïm, en aquest cas a l’Hermandad, la seva activitat durant aquesta època i durant tot l’any”. Martínez també ha recordat que la posada en marxa d’un pessebre vivent a Rubí era una vella reclamació que s’ha pogut satisfer gràcies a l’entitat rociera però també al Museu Etnogràfic Vallhonrat, que hi ha proporcionat l’escenari. El director d’aquesta institució, Pere Vallhonrat, ha tingut paraules d’elogi per a la proposta de l’Hermandad: “Podem estar orgullosos de l’Hermandad Nuestra Señora del Rocío perquè treballen molt i molt bé. Rubí es mereix una associació d’aquest nivell”.

Les representacions del pessebre vivent tindran lloc fins al proper dissabte 23 de desembre, cada tarda de 18.30 a 20.30 h a excepció de l’últim dia, que obrirà de 10 a 14 h. L’accés als jardins del Museu Etnogràfic Vallhonrat es fa per la plaça Montserrat Roig.

Cap de setmana farcit d’activitats
Aquest cap de setmana ha estat especialment ple d’activitats culturals vinculades a les festes nadalenques, moltes d’elles amb accent andalús, com és el cas del festival benèfic Nochebuena para todos, ningún niño sin Navidad, organitzat per l’Asociación Rociera Andaluza de Rubí, o de la 4a Zambombada de l’Hermandad Nuestra Señora del Rocío, que ha reunit fins a cinc cors rocieros a la plaça Catalunya i que també ha rebut la visita de l’alcaldessa.

La ja tradicional Marató de contes solidària i la 13a Cantada Popular, enguany protagonitzada per la Missa de coronació de Mozart, han estat altres plats forts del cap de setmana.

Imatges relacionades

Zambombada (foto: Localpres)
Zambombada (foto: Localpres)
Foto de grup de tots els actors amb els representants municipals (foto: Localpres)
Foto de grup de tots els actors amb els representants municipals (foto: Localpres)