Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició de fotografia en 3D de Miquel Planchart es prorroga fins a l’1 de març La mostra “Paisatges de l’ànima”, instal·lada al Celler, permet al públic interactuar amb les obres https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019exposicio-de-fotografia-en-3d-de-miquel-planchart-es-prorroga-fins-a-l20191-de-marc/@@images/image/preview

L’exposició de fotografia en 3D de Miquel Planchart es prorroga fins a l’1 de març

La mostra “Paisatges de l’ànima”, instal·lada al Celler, permet al públic interactuar amb les obres
Miquel Planchart amb una de les fotografies exposades (foto: Localpres).
Miquel Planchart amb una de les fotografies exposades (foto: Localpres)

L’exposició de fotografia estereoscòpica Paisatges de l’ànima, del rubinenc Miquel Planchart, allargarà la seva estada al Celler fins a l’1 de març. La mostra, formada per prop d’una vintena d’imatges, fa un recorregut per diferents estats d’ànims, copsats a través de paisatges encisadors, runes, formes fantasioses de la natura o, fins i tot, del maltractament de l’home envers el medi.

Des de la seva inauguració el passat 9 de gener, l’exposició de Planchart està gaudint d’una molt bona acollida entre el públic, que valora molt positivament el fet de poder interactuar amb les obres exposades a través d’unes ulleres especials. És per aquest motiu que des del Servei de Cultura s’ha decidit prorrogar la mostra, que inicialment havia de finalitzar aquest diumenge 1 de febrer.

La fotografia estereoscòpica genera una il·lusió de tridimensionalitat a partir de la superposició d’imatges 2D tractades amb filtres de diferents colors. En observar-les amb unes ulleres especials, el cervell reprodueix una única imatge que sembla tenir profunditat. Aquest tipus de fotografia és, per tant, una manera d’endinsar l’espectador en l’obra i fer-lo partícip d’una il·lusió.

Miquel Planchart està especialitzat en imatge tridimensional des del 1987 i ha realitzat treballs de diferent tipus en format de fotografia, vídeo i cinema, tant en l’àmbit nacional com internacional. Amb Paisatges de l’ànima, l’artista dóna al públic la possibilitat d’interpretar a la seva manera tot un seguit d’estats d’ànim que ell ha experimentat en el moment de prendre les seves fotografies.

L’exposició Paisatges de l’ànima es podrà visitar, de forma gratuïta, fins al proper 1 de març els divendres de 18 h a 21 h, els dissabtes de 12 h a 14 h i de 18 h a 21 h, i els diumenges d’11 h a 14 h. 

Imatges relacionades

Cartell de l'exposició
Cartell de l'exposició