Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició “Presències” de la rubinenca Mercè Ribera arriba al Celler aquest divendres La Sala Cèsar Martinell acollirà aquesta exposició en què l’artista utilitza l’absència de l’ésser humà per suggerir la seva presència latent https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’exposició “Presències” de la rubinenca Mercè Ribera arriba al Celler aquest divendres

La Sala Cèsar Martinell acollirà aquesta exposició en què l’artista utilitza l’absència de l’ésser humà per suggerir la seva presència latent

L’exposició “Presències” estarà al Celler des del divendres 18 de novembre fins el 22 de gener.
L’exposició “Presències” estarà al Celler des del divendres 18 de novembre fins el 22 de gener

La Sala Cèsar Martinell del Celler acollirà des del 18 de novembre i fins al 22 de gener l’exposició Presències de la rubinenca Mercè Ribera, un conjunt d’escultures, maquetes i instal·lacions en què l’absència de l’ésser humà serveix per expressar la seva presència latent. La inauguració de la mostra tindrà lloc aquest divendres a les 19 h a la Sala de Tines i comptarà amb els parlaments de l’artista, i del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, a banda d’una performance de Melindro.

L’exposició té tres parts: la primera consta de maquetes amb escultures a dins que juguen amb la llum i la foscor, la segona està formada per unes instal·lacions amb cadires i la tercera s’obrirà al públic més endavant i serà fruit d’un taller de l’artista amb l’Escola d’Art i Disseny de Rubí, edRa.

La fugacitat i la fragilitat són conceptes molt presents a l’obra de Ribera, que l’artista transmet tancant les seves creacions en cúpules de vidre. L’autora també fa ús d’una llum íntima que convida a submergir-se al seu món, destaca les absències, ajuda a explicar històries inaccessibles i expressa l’energia que envolta les persones.

Mercè Ribera (Rubí, 1964) ha participat des del 1995 en una quinzena d’exposicions individuals a diferents municipis de Catalunya, així com a mostres col·lectives a Anglaterra i La Bretanya.