Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Estiu Jove proposa una àmplia diversitat d’activitats per als mesos de juliol i setembre La programació inclou tallers, cursos, propostes artístiques i activitats suggerides pels propis usuaris de l’Espai Jove Torre Bassas, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Estiu Jove proposa una àmplia diversitat d’activitats per als mesos de juliol i setembre

La programació inclou tallers, cursos, propostes artístiques i activitats suggerides pels propis usuaris de l’Espai Jove Torre Bassas, entre d’altres

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones ha presentat la programació.
La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones ha presentat la programació

Els joves de la ciutat podran gaudir durant els mesos de juliol i setembre d’una àmplia oferta d’activitats en el marc de l’Estiu Jove. Les propostes tornaran a tenir com a principal epicentre l’Espai Jove Torre Bassas, on s’han previst cursos, tallers, espais oberts, activitats artístiques i altres iniciatives suggerides pels propis usuaris de l’equipament juvenil.

Per a la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, la programació de Estiu Jove respon a la realitat d’una ciutat “cada vegada més gran i diversa”, que compta amb prop de 13.000 joves d’entre 16 i 30 anys. “És un col·lectiu molt ampli amb diversos interessos i necessitats, i hem d’intentar donar resposta a aquesta diversitat. Amb aquest pensament hem intentat que les activitats siguin del gust de molts col·lectius de joves”, ha afegit García.

Un dels principals eixos de la programació serà la formació, adreçada a persones que vulguin treballar en el sector de l’educació en el lleure. Així, durant el mes de juliol, s’oferiran cursos de monitors/es, premonitors/es i directors/es, les inscripcions per als quals es podran formalitzar entre el 20 i el 23 de juny.

Pel que fa als tallers monogràfics, els joves podran gaudir d’una oferta variada en què s’inclouen sessions d’autodefensa per a noies, disseny de tatuatges, cuina d’estiu, tatuatges de henna i skate. Aquestes activitats també requereixen d’inscripció prèvia, que es podrà fer entre el 20 de juny i l’1 de juliol.

Una altra part important de la programació de l’Espai Jove 2016 està conformada per tot un seguit d’activitats puntuals, moltes de les quals han estat suggerides pels propis usuaris de la Torre Bassas. “Intentem que no només sigui un espai que atengui la diversitat dels joves, sinó que també hi neixin propostes cap a altres espais, i que a poc a poc la ciutat tingui una vida cultural i social jove”, ha explicat García. Entre aquestes activitats, destaquen les excursions organitzades amb la col·laboració de Rubí d’Arrel i Ecobòdum, la jam session titulada Atún con jam, les trobades prèvies al festival de curtmetratges InFest i al Peacock Rubí Art Festival, la proposta musical Festdisco i el torneig de League of Legends. Tampoc hi faltarà una festa d’aigua que tindrà lloc a la plaça Josep Tarradellas el 20 de juliol.

A més, durant aquests mesos estivals seguiran en funcionament els espais oberts de la Torre Bassas, que permetran als usuaris disposar d’un lloc per practicar activitats no dirigides, com ara clubs de lectura, passis de cinema o competicions de Playstation.

La programació de l’Estiu Jove finalitzarà al setembre amb una setmana dedicada a treballar els estereotips i els prejudicis en col·laboració amb diverses entitats de la ciutat.

Les inscripcions per a les activitats amb places limitades es podran fer de forma general entre el 20 de juny i l’1 de juliol a l’Espai Jove Torre Bassas. Durant els dies de Festa Major, quan aquest equipament romandrà tancat, els joves podran apuntar-s’hi a l’Espai Jove mòbil, que podran trobar a les diferents activitats juvenil d’aquesta celebració. Per a consultes, també podran adreçar-se al correu electrònic rubijove@rubijove.cat o a les diferents xarxes socials de Rubí Jove.

Fitxers relacionats