Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’espectacle de Festa Major de l’Esbart Dansaire es reprogramarà aquest dissabte en el marc del Rubifolk L’actuació, que es va haver de suspendre per la mort d’una espectadora, tindrà lloc a la plaça del Doctor Guardiet i serà gratuïta https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019espectacle-de-festa-major-de-l2019esbart-dansaire-es-reprogramara-aquest-dissabte-en-el-marc-del-rubifolk/@@images/image/preview

L’espectacle de Festa Major de l’Esbart Dansaire es reprogramarà aquest dissabte en el marc del Rubifolk

L’actuació, que es va haver de suspendre per la mort d’una espectadora, tindrà lloc a la plaça del Doctor Guardiet i serà gratuïta
L’espectacle de l’Esbart tindrà lloc a la plaça del Doctor Guardiet (foto: Localpres) .
L’espectacle de l’Esbart tindrà lloc a la plaça del Doctor Guardiet (foto: Localpres)

L’espectacle de Festa Major de l’Esbart Dansaire de Rubí, que es va haver de suspendre el passat 28 de juny per la mort d’una persona del públic, tindrà lloc finalment aquest dissabte 4 de juliol a les 22.30 h a la plaça del Doctor Guardiet. El muntatge titulat Danses d’ahir, danses de sempre es podrà veure de forma gratuïta en el marc del festival Rubifolk, que se celebra entre aquest dijous i el proper diumenge 5 de juliol.

Les persones que van adquirir la seva entrada per poder assistir a l’espectacle durant la Festa Major podran recuperar els diners el mateix dissabte de 21 a 23 h a la plaça del Doctor Guardiet o a partir del dilluns 6 de juliol i fins al dia 18 al Punt d’Informació situat a l’Antiga Estació.

Danses d’ahir, danses de sempre té com a moments destacats l’estrena d’una peça d’homenatge a Ovidi Montllor, coincidint amb la commemoració del 20è aniversari de la mort del poeta, i la tercera part del muntatge Dansa XXI.cat. Com és tradició, l’espectacle finalitza amb el Ball de Gitanes de Rubí.

15a edició del Rubifolk
El Festival Internacional de Dansa Rubifolk, organitzat per l’Esbart Dansaire de Rubí amb el suport de l’Ajuntament, arriba enguany a la seva 15a edició. En aquesta ocasió, la cita reunirà els grups Timor Furak (Timor Oriental), Soweto Thabisong Dance Company (Àfrica del Sud) i Ya Hay Ya Mhñi’Yo (Mèxic), a banda del propi Esbart.

L’esdeveniment comptarà com a novetats amb una festa de benvinguda oberta a tota la població que tindrà lloc aquest dijous a les 22 h a la plaça del Doctor Guardiet i amb la recuperació del Rubifolk dels Infants. D’altra banda, les actuacions de pagament se seguiran centralitzant al Teatre Municipal La Sala.

Després de la festa mencionada, aquest divendres a les 18 h tindrà lloc una cercavila de benvinguda dels grups participants entre la plaça de la Nova Estació i la de Pere Aguilera, on seran rebuts per les autoritats i es farà la mostra de cultura popular. A les 21.15 h, el Col·legi Regina Carmeli serà el punt de partida de la cercavila d’inici del festival, que es dirigirà al Teatre Municipal La Sala, on es farà l’espectacle inaugural a càrrec de l’Esbart i dels grups de Timor Oriental i d’Àfrica del Sud. A les 23.45 h, la plaça del Doctor Guardiet acollirà un concert del grup Carajillo d’Anís i una sessió de Trifàsics DJ.

Les activitats de dissabte començaran a les 10 h a l’Espona, el Centre de la Dansa Tradicional, amb una jornada de treball al voltant del Ball d’Homenatge amb diferents esbarts de Catalunya i tothom que s’hi vulgui sumar. A les 12 h, els grups convidats ballaran al Mercat Municipal i, ja a la tarda, de 19 a 22 h, es farà a la plaça del Doctor Guardiet el TapesFolk. Menja i Balla, amb actuacions de totes les companyies. La jornada finalitzarà a les 22.30 h amb l’espectacle de l’Esbart Danses d’ahir, danses de sempre.

L’últim dia de festival tindran lloc les danses participatives del Rubifolk dels Infants, a partir de les 12 h a la plaça del Doctor Guardiet, i l’espectacle de cloenda a les 18.30 h al Teatre Municipal La Sala, amb les actuacions de l’Esbart i dels grups de Timor Oriental i d’Àfrica del Sud.

Les entrades per als espectacles que tindran lloc al teatre ja es poden adquirir al Punt d’Informació de l’Antiga Estació, així com al propi lloc de les actuacions una hora abans que aquestes comencin.