Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Espai Jove Torre Bassas ofereix noves propostes culturals i d’oci durant el primer trimestre de l’any Les inscripcions per participar als diversos tallers que s’han organitzat s’han de formalitzar entre l’11 i el 18 de gener a l’equipament juvenil https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Espai Jove Torre Bassas ofereix noves propostes culturals i d’oci durant el primer trimestre de l’any

Les inscripcions per participar als diversos tallers que s’han organitzat s’han de formalitzar entre l’11 i el 18 de gener a l’equipament juvenil

Un dels tallers que s’han programat aquest primer trimestre de l’any és un curs de guitarra.
Un dels tallers que s’han programat aquest primer trimestre de l’any és un curs de guitarra

L’Ajuntament de Rubí ha programat múltiples activitats a l’Espai Jove Torre Bassas durant el primer trimestre de l’any. Entre els mesos de gener i març es duran a terme diverses propostes culturals i d’oci adreçades al col·lectiu de joves de la ciutat, totes elles gratuïtes.

Els tallers, cadascun dels quals compta amb un monitor de referència, centren bona part de la programació de l’Espai Jove Torre Bassas. Per participar-hi cal inscripció prèvia, ja que les places són limitades. Les inscripcions es podran formalitzar entre els dies 11 i 18 de gener al mateix equipament juvenil.

Durant aquest primer trimestre de l’any s’han programat tallers de dansa ─balls llatins, street dance, dansa contemporània─, d’arts plàstiques i cinematogràfiques ─grafit, il·lustració i còmic, fotografia digital, per aprendre a fer un curtmetratge─, de música ─guitarra─, de teatre i de tècniques d’estudi.

Paral·lelament, també s’han organitzat diversos tallers monogràfics, com una sessió per aprendre a fer nines fofuchas (28 de gener), una altra de maquillatge i caracterització de Carnestoltes (4 de febrer), un taller de reparació i manteniment d’skates (25 de febrer) i un curs de manipulació d’aliments (17 de març). El 10 de febrer, a les 18 h, també s’ha organitzat una xerrada sobre la Garantia juvenil, una iniciativa de la Unió Europea orientada a reduir l’atur entre els joves.

L’equipament juvenil també ofereix espais fixos i de trobada aquests primers mesos de l’any: Espai Break dance (els dimecres, de 18 h a 21 h), Jocs de taula (els dimarts i dijous a les 18 h), Tornejos de Playstation, tennis taula, Scalextric (els dimecres a les 18 h) i Cinema (els divendres a les 18 h). Són espais setmanals d’ús lliure que no requereixen inscripció prèvia. Només cal adreçar-se al personal de la Torre Bassas i afegir-se al grup.

D’altra banda, a la Torre Bassas també es podran veure un parell d’exposicions: la mostra de fotografia analògica A través de la niebla (del 19 de febrer al 17 de març) i l’exposició conjunta de pintures de llums i ombres de dos joves de la ciutat (del 18 de març al 15 d’abril).

Campanyes i festes
El 5 de febrer (18 h), els usuaris de la Torre Bassas podran celebrar el Carnestoltes. Per a l’ocasió s’ha organitzat una festa de disfresses en la qual hi haurà música, concursos, exhibicions de break dance i hip hop i altres sorpreses.

D’altra banda, el 26 de febrer tindrà lloc la festa de presentació del nou disc de Chinatown & LakodeStudios a l’equipament juvenil. A partir de les 18 h es durà a terme un concurs d’improvisacions de hip hop. També hi haurà una sessió de micro obert i altres activitats.

Per últim, i coincidint amb la celebració del Dia de la Dona Treballadora, la setmana del 8 de març la Torre Bassas acollirà un concurs de microrelats i un taller d’autodefensa per a dones.

Oferta permanent
Aquest trimestre, l’equipament manté els projectes Parelles TIC Aprenem ─que dóna continuïtat al Banc dels Idiomes─, en col·laboració amb l’Ateneu Municipal i la Biblioteca Mestre Martí Tauler.

Parelles TIC és una proposta d’aprenentatge de les noves tecnologies adreçada a persones adultes. Les sessions formatives van a càrrec de joves estudiants, que fan de professors d’informàtica ─compartint els seus coneixements i competències─ a persones adultes que no volen quedar-se enrere en aquesta societat tan canviant.

Aprenem és una iniciativa comunitària que té per objectiu facilitar l’aprenentatge de les llengües a través de l’intercanvi lingüístic. En aquestes sessions s’aplica una metodologia basada en grups reduïts, en què els participants aprenen i ensenyen llengües a través de dinàmiques de lectura i conversa.