Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Espai Jove Torre Bassas combat els prejudicis amb una setmana d’activitats Les propostes s’encetaran el dilluns 26 de setembre amb la inauguració de l’exposició “Obre els ulls”, que aborda la discriminació racista https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Espai Jove Torre Bassas combat els prejudicis amb una setmana d’activitats

Les propostes s’encetaran el dilluns 26 de setembre amb la inauguració de l’exposició “Obre els ulls”, que aborda la discriminació racista

Les activitats tindran lloc a l’Espai Jove Torre Bassas (foto: Localpres).
Les activitats tindran lloc a l’Espai Jove Torre Bassas (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha programat entre el 26 i el 30 de setembre tot un seguit d’activitats adreçades a combatre els prejudicis entre la gent jove. L’objectiu d’aquestes propostes és despertar l’esperit crític dels nois i noies envers la xenofòbia, els estereotips i totes les formes de discriminació, donar a conèixer projectes i entitats que treballen per eradicar aquestes actituds i promoure la implicació dels joves en projectes de transformació social.

Les activitats tindran lloc a l’Espai Jove Torre Bassas i començaran dilluns amb la inauguració de l’exposició Obre els ulls, organitzada per SOS Racisme i Aixada Antiracista. A través de situacions quotidianes, la mostra evidencia les diferents cares de la discriminació racista i les seves conseqüències a la vida diària de les persones.

El dimecres 28, a les 17.30 h, es presentarà la campanya Refugiados por narices, impulsada per un grup d’estudiants de Treball Social de la Universidad Complutense de Madrid. La xerrada arriba a l’Espai Jove Torre Bassas de la mà del col·lectiu Oriéntate en tu voluntariado. Aquell mateix dia, a partir de les 18 h, el Servei d’Atenció a la Mobilitat Internacional (SAMI) oferirà el taller Desmuntat prejudicis, en què, a partir de dinàmiques de grup, se sensibilitzarà les persones participants sobre els prejudicis que tenim.

Dins d’aquesta setmana, també s’ha previst la pintada d’un grafit sobre la temàtica dels prejudicis, els estereotips i la xenofòbia als murs de la Torre Bassas. L’activitat tindrà lloc el dijous 29 i anirà a càrrec de la nova entitat de promoció de del hip hop Pressing Caps.

Per tancar les propostes, divendres 30 a partir de les 17 h se celebrarà la cloenda de l’Estiu Jove Over Summer, en què la formació Atún con Jam oferirà una jam de hip hop en contra dels estereotips.