Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Espai Jove Torre Bassas bufa 20 espelmes en companyia dels i les joves de la ciutat Per celebrar aquestes dues dècades dedicades a oferir serveis i activitats a aquest col·lectiu, s’ha organitzat una jornada farcida de propostes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Espai Jove Torre Bassas bufa 20 espelmes en companyia dels i les joves de la ciutat

Per celebrar aquestes dues dècades dedicades a oferir serveis i activitats a aquest col·lectiu, s’ha organitzat una jornada farcida de propostes

L’alcaldessa, observant l’evolució del grafit que decora des de dissabte una de les parets de la Torre Bassas (foto: Ajuntament – Lali Puig).
L’alcaldessa, observant l’evolució del grafit que decora des de dissabte una de les parets de la Torre Bassas (foto: Ajuntament – Lali Puig)

L’Espai Jove Torre Bassas ha celebrat aquest dissabte el seu 20è aniversari amb múltiples activitats obertes a tota la ciutadania però pensades especialment per aquelles persones que en algun moment han estat usuàries de l’equipament juvenil. Les diferents propostes han tingut lloc durant pràcticament tota la jornada i han estat protagonitzades per col·lectius i artistes vinculats a la Torre Bassas.

Fa goig veure aquesta combinació de joves actuals i d’altres que ho han estat al llarg d’aquests vint anys”, ha comentat l’alcaldessa, Ana María Martínez. “Són vint anys que avui podem dir que han estat molt satisfactoris, perquè tot i que va costar en el seu moment aquest inici, ara n’estem molt satisfets”.

Una celebració farcida d’activitats
Aquest dissabte, la Torre Bassas ha acollit diverses propostes, com ara les exhibicions dels tallers de K-Pop i street dance, i dels col·lectius On Stage i Twilight. Els assistents també han pogut gaudir de jocs tradicionals coreans i d’una màquina de ballar gràcies a l’entitat Otaku Rubí, així com de les actuacions dels DJ de La SoniK.

També hi ha hagut videojocs a càrrec del Consejo de Gamers de la Torre Bassas, un photocall del col·lectiu artístic SiART, una xocolatada i la instal·lació interactiva sonora i visual OktaEdra. Aquestes propostes s’han compaginat amb les actuacions musicals de Rock’e’Fort, Radio Vintage Club ─el cantante del cual, Lalo Plata, había sido concejal de Joventut─, La Gossa d’Era, StringCordz, Sr. Chen i Rude Lerdo.

A banda de totes aquestes activitats, durant la jornada s’ha convocat una trobada de les diferents promocions dels cursos de monitors/es i música.

A més, des de primera hora del matí, els grafiters Idok, Leyn, Megui Art, Rosa Roseyó, Areskie, Urih i Kets han estat treballant en l’elaboració d’un nou mural a les parets que envolten l’equipament, ubicat en un edifici modernista construït pel matrimoni Llopis als anys 20 del segle passat.

La Torre Bassas s’adreça a una població de 12 a 30 anys, que hi pot trobar sales i espais per fer-hi activitats diverses, cursos i tallers, espais de trobada, serveis d’assessoria sobre temes de gran interès per al jovent, xerrades i activitats lúdiques.

Imatges relacionades

També hi ha hagut exhibicions de K-Pop i Street dance (foto: Ajuntament – Lali Puig)
També hi ha hagut exhibicions de K-Pop i Street dance (foto: Ajuntament – Lali Puig)
Radio Vintage Club és una de les formacions que ha actuat aquest dissabte (foto: Ajuntament – Lali Puig)
Radio Vintage Club és una de les formacions que ha actuat aquest dissabte (foto: Ajuntament – Lali Puig)
Diversos grafiters han treballat en l'elaboració del mural (foto: Ajuntament – Lali Puig)
Diversos grafiters han treballat en l'elaboració del mural (foto: Ajuntament – Lali Puig)