Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Espai Expositiu Aula Cultural acull fins al 13 d’abril la mostra “Maquillatges” de Miquel Mas L’exposició combina retrats de gran realisme amb altres de surrealistes, realitzats en diversos moments de la carrera del pintor rubinenc https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Espai Expositiu Aula Cultural acull fins al 13 d’abril la mostra “Maquillatges” de Miquel Mas

L’exposició combina retrats de gran realisme amb altres de surrealistes, realitzats en diversos moments de la carrera del pintor rubinenc

El pintor  Miquel Mas explica la seva obra a l’alcaldessa, Ana María Martínez (foto: Localpres).
El pintor Miquel Mas explica la seva obra a l’alcaldessa, Ana María Martínez (foto: Localpres)

El pintor rubinenc Miquel Mas presenta fins al 13 d’abril a l’Espai Expositiu Aula Cultural la mostra Maquillatges, un recull de 35 retrats de diverses èpoques en què alterna l’impecable realisme de la sèrie Humans i la factura surrealista dels Retrats de la posteritat. Entre els models, figuren rostres coneguts de Rubí, inclosa la pròpia família de l’artista, i personatges trobats arreu del món.

Mas planteja un diàleg entre dues maneres diferents d’entendre el retrat: una caracteritzada per una tècnica depurada i un detallisme minuciós, i una altra dominada per la imaginació desbordant i la ironia. El resultat és una mostra de contrastos carregada d’expressivitat.

La inauguració de l’exposició ha tingut lloc aquest divendres i ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i l’exconseller de Cultura i amic personal de Mas, Joan Manel Tresserras, a banda d’un gran nombre d’artistes locals. Durant l’acte, la primera edil ha fet un reconeixement a la llarga carrera del pintor: “La tasca expositiva del Miquel és molt important, amb més de 50 anys de trajectòria en què ens ha regalat a tots els rubinencs i rubinenques l’oportunitat de gaudir dels seus impressionants retrats. Aquesta exposició és una nova mostra de la qualitat de la seva obra”.

Més de 50 anys de trajectòria
Miquel Mas és un dels noms destacats dins el teixit cultural de la ciutat. Nascut el 1948, la seva primera exposició la va fer amb només 13 anys. Va estudiar disseny gràfic a l’Escola Massana (Barcelona) i litografia al Conservatori de les Arts del Llibre. Des del 1976, es dedica plenament a l’art, sumant ja més de 50 anys de trajectòria.

El seu treball és la combinació d’una tècnica realista i detallista amb la creació d’un univers figuratiu molt personal. Les seves obres s’han pogut veure exposades a Rubí, Terrassa, Sabadell, Igualada, Girona, Vic, Palma de Mallorca, Madrid, Saragossa, Castelló, Düsseldorf i Clichy, entre d’altres.

Imatges relacionades

Inauguració de l'exposició (foto: Localpres)
Inauguració de l'exposició (foto: Localpres)