Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Espai Expositiu Antiga Estació acull l’obra fotogràfica de joventut de l’artista rubinenc Rafa Gascón La mostra “Pròxims. Fotografies de Rafa Gascón” inclou una trentena de retrats en blanc i negre de persones molt conegudes de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Espai Expositiu Antiga Estació acull l’obra fotogràfica de joventut de l’artista rubinenc Rafa Gascón

La mostra “Pròxims. Fotografies de Rafa Gascón” inclou una trentena de retrats en blanc i negre de persones molt conegudes de la ciutat

Rafa Gascón, mostrant la seva obra al regidor de Cultura i a l’alcaldessa (foto: Localpres).
Rafa Gascón, mostrant la seva obra al regidor de Cultura i a l’alcaldessa (foto: Localpres)

L’Espai Expositiu Antiga Estació ha inaugurat aquest dijous 5 de novembre l’exposició Pròxims. Fotografies de Rafa Gascón, que aplega 31 retrats de personatges molt populars de la ciutat realitzats per l’artista local Rafa Gascón durant la seva joventut. La intenció de la mostra, tal com ha explicat el mateix autor, és “que tothom que hi vingui pugui reconèixer dues o tres d’aquestes persones, i que es creï una interrelació entre el públic i els personatges de les fotografies”.

Rafa Gascón és conegut principalment per la seva faceta d’escultor, que va desenvolupar tardanament després de formar-se a l’Escola d’Art i Disseny edRa i a l’Escola Massana de Barcelona. L’exposició fotogràfica que es pot visitar aquests dies a l’Espai Expositiu Antiga Estació representa, per tant, una visió diferent i força desconeguda del seu vessant creatiu. De fet, les imatges que s’hi mostren es remunten molts anys enrere ─una d’elles té 30 anys i la resta en sumen 20─, i totes van ser preses amb càmera analògica i pel·lícula en blanc i negre. Entre els personatges retratats, hi figuren rostres molt populars per als rubinencs, com els del geganter Joan-Miquel Merino, l’artista Gemma Escoda, l’Aleix Ramoneda de la Masia Can Ramoneda, o el Pere de Ca n’Oriol.

La inauguració de l’exposició ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, qui ha destacat el gran interès de la mostra: “Aquesta exposició construeix un relat de ciutat. La seva importància resideix que són gent de Rubí que, sense ser famosa, és coneguda per tothom. A partir d’aquesta iconografia, podem construir la història de la ciutat i recuperar el seu passat”.

L’exposició Pròxims. Fotografies de Rafa Gascón, que s’emmarca dins la programació estable dels equipaments culturals municipals, es podrà visitar gratuïtament a l’Espai Expositiu Antiga Estació fins al 28 de novembre. Aquesta mostra enllaça amb una altra que es pot veure fins aquest dissabte 7 de novembre a l’Espai Expositiu Aula Cultural sota el títol de Processos, i que aplega escultures del mateix Rafa Gascón, Pep Borràs i Oriol Marco. 

Imatges relacionades

El regidor Moisés Rodríguez, durant la inauguració (foto: Localpres)
El regidor Moisés Rodríguez, durant la inauguració (foto: Localpres)
L'exposició es pot veure a l'Antiga Estació (foto: Localpres)
L'exposició es pot veure a l'Antiga Estació (foto: Localpres)