Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Espai 14/13 vol convertir-se en la sala de referència dels grups de música locals L’equipament inicia aquest dissabte una nova programació amb el concert “Rock & Christmas”, a càrrec de les bandes Tremenda Muela i Hellkrest https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Espai 14/13 vol convertir-se en la sala de referència dels grups de música locals

L’equipament inicia aquest dissabte una nova programació amb el concert “Rock & Christmas”, a càrrec de les bandes Tremenda Muela i Hellkrest

Els regidors de Cultura i Joventut a l’Espai 1413.
Els regidors de Cultura i Joventut a l’Espai 1413

L’Espai 14/13, ubicat al barri d’El Pinar, inicia una nova etapa amb l’objectiu de convertir-se en la sala de concerts dels grups de música locals i un lloc de referència per als amants de la música rock. A partir d’aquest dissabte, 16 de desembre, l’equipament acollirà actuacions mensuals de bandes rubinenques gràcies a la col·laboració entre les regidories de Cultura i Joventut i la implicació dels propis músics de la ciutat.

Amb aquesta nova programació recuperem la tradició de Rubí Rock, un centre de trobada de gent interessada per la música. Volem que l’Espai 14/13 també sigui un nucli de relació, una molt bona sala de concerts vinculada al rock”, ha explicat el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez. Per al responsable municipal, el fet que la sala estigui ubicada a El Pinar no ha de ser un impediment per al seu èxit: “A Rubí tenim equipaments de molta qualitat però molts ubicats al centre. L’Espai 14/13 està en un barri i això ho hem de veure normal, que la gent s’apropi a aquesta sala, que la distància no sigui una dificultat”. Per fer-ho possible, Rodríguez ha avançat que ja s’està estudiant la disponibilitat d’autobusos que connectin la sala amb el centre de la ciutat els dies de concert.

De la seva banda, la regidora de Joventut, Marta García, ha definit aquest nou projecte per a l’Espai 14/13 com “un pas més en aquesta preocupació i diria que obsessió de l’equip de govern perquè la ciutat doni resposta a les inquietuds dels joves i les joves de Rubí [...] Volem aportar un oci que sigui també impulsat pels grups locals”. En aquest sentit, la regidora ha recordat el paper que pot jugar la Taula d’oci i cultura juvenil com a receptora de noves propostes per a la programació, així com l’espai Rubisound de Ràdio Rubí, que des de fa anys promociona l’escena musical de la ciutat.

Una sala per a la música en viu
El projecte que ha posat en marxa l’Ajuntament amb el suport de l’empresa SUNIDU, integrada per músics de Rubí, fa valer un espai perfectament equipat per a la música en directe i amb un aforament que pot arribar fins a les 300 persones.

La nova programació arrencarà aquest dissabte a partir de les 22 h amb la vetllada de rock Rock & Christmas, a càrrec dels grups Tremenda Muela i Hellkrest. En aquest cas, l’accés serà amb taquilla inversa, és a dir, que l’entrada serà gratuïta i les persones assistents podran pagar a la sortida el preu que creguin convenient en funció de com hagin valorat l’actuació.

En aquests moments, s’està treballant per tancar els noms de les bandes que actuaran els propers mesos. Els concerts seran els dies 19 de gener, 16 de febrer, 17 de març i 14 d’abril.

L’Espai 14/13 està ubicat a la carretera de Sabadell, 248, a l’edifici del Centre Cívic del Pinar La Cruïlla.