Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Espai 14/13 manté la seva aposta per la música feta a Rubí L’alcaldessa i el regidor de Cultura han presentat la 2a temporada de l’equipament, que vol oferir als joves i als amants de la música en general una bona oferta de lleure sense moure’s de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Espai 14/13 manté la seva aposta per la música feta a Rubí

L’alcaldessa i el regidor de Cultura han presentat la 2a temporada de l’equipament, que vol oferir als joves i als amants de la música en general una bona oferta de lleure sense moure’s de la ciutat

Ana María Martínez i Moisés Rodríguez, durant la presentació de la 2a temporada de l’Espai 14/13 (foto: Lali Álvarez) .
Ana María Martínez i Moisés Rodríguez, durant la presentació de la 2a temporada de l’Espai 14/13 (foto: Lali Álvarez)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, han presentat aquest dilluns la segona temporada de l’Espai 14/13. La programació va arrencar a finals d’octubre amb un concert especial de tribut a Héroes del Silencio i es reprendrà el proper 17 de novembre amb les bandes The Clipper’s i Toi & Moi.

Rubí compta amb un panorama musical molt divers, integrat per desenes de grups que treballen a diari per donar-se a conèixer i per consolidar una escena rubinenca. En aquesta nova etapa de l’Espai 14/13, el consistori va voler que aquest fos un espai de referència de la música a Rubí. La primera temporada va incorporar gèneres musicals que no es programen normalment a la ciutat, com el rock alternatiu. I aquesta és una línia que es consolida en aquesta nova temporada, amb la voluntat que l’Espai 14/13 sigui una plataforma al servei dels grups locals.

Martínez ha recordat que aquest equipament va reobrir com a sala de concerts l’any passat gràcies al treball conjunt de les regidories de Cultura i de Joventut i a la implicació i l’impuls dels músics locals. “La prioritat de l’equip de govern durant aquest mandat ha estat buscar la manera que, cada cop més, els nostres joves i també els artistes [...] tinguin el seu espai a la ciutat. I que els que consumim aquest art no haguem d’anar a buscar alternatives més enllà de Rubí, independentment que s’han de complementar amb oferta fora de la ciutat. Com a mínim, però, busquem que l’oferta de la ciutat sigui de qualitat i que respongui als interessos dels nostres joves”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura ha assegurat que, en aquesta segona temporada, l’Espai 14/13 acollirà “nits de molta qualitat”. Es tracta, segons el regidor, d’una sala preparada per a la música en directe, amb les mesures de seguretat necessàries i un aforament màxim que pot arribar a les 300 persones. “Volem que la gent s’acosti a la 14/13 i que no dubti que la música de qualitat té un espai a Rubí per viure’s en directe”, ha assegurat Rodríguez. El regidor ha agraït l’esforç de totes aquelles persones que col·laboren en fer de l’Espai 14/13 una plataforma per al treball dels músics locals i un centre de referència de la música en viu a la ciutat, i ha destacat especialment la labor del programa Rubisound de Ràdio Rubí, que des de fa anys “fa d’altaveu dels músics rubinencs”. Moisés Rodríguez també ha explicat que, en determinats concerts, l’Ajuntament habilita un autobús llançadora per connectar aquesta sala de concerts, ubicada a la carretera de Sabadell, 248, a l’edifici del Centre Cívic del Pinar La Cruïlla, amb el centre de Rubí.

Propers concerts
Aquesta segona temporada es va iniciar a l’octubre amb un concert especial de presentació a càrrec de Derivas, grup tribut a Héroes del Silencio (coincidint amb el Dia H). La intenció del consistori és seguir apostant per una programació de periodicitat mensual. Així, les properes actuacions previstes són:

    • 17 de novembre: Rock to the revival. Part 1, amb els grups Toi & Moi i The Clipper’s. Toi & Moi és una formació que versiona cançons del repertori de la chanson française i del pop, el blues i el country dels anys 60 a avui dia. The Clipper’s són una banda veterana que portarà el públic de viatge als fonaments del rock and roll.
    • 15 de desembre: Rock & Christmas! Amb Boner i Pasos de Mono. Boner és una banda de rock formada per cinc músics, tots amb una dilatada experiència en el món de la música. Pasos de mono són altres vells coneguts a Rubí. Van publicar el seu primer disc el 2007 i es mouen en l’àmbit del hard rock, el to satíric i les lletres àcides.
    • 19 de gener: Presentació del nou disc de Timeless, que actuaran acompanyats d’un altre grup convidat. En aquest cas serà un concert de metal.

Més enllà d’aquests concerts, l’Ajuntament segueix treballant per completar la programació de l’Espai 14/13 amb més propostes interessants.