Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Ramon Llull recuperarà la segona línia de P3 arran de l’augment de les preinscripcions El Departament d’Ensenyament també ha confirmat l’obertura d’una nova línia de 1r d’ESO a l’Institut L’Estatut https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Escola Ramon Llull recuperarà la segona línia de P3 arran de l’augment de les preinscripcions

El Departament d’Ensenyament també ha confirmat l’obertura d’una nova línia de 1r d’ESO a l’Institut L’Estatut

L’Escola Ramon Llull guanyarà una línia de P3 (foto: Localpres).
L’Escola Ramon Llull guanyarà una línia de P3 (foto: Localpres)

L’Escola Ramon Llull tornarà a tenir una segona línia de P3 durant el curs 2016-2017 com a conseqüència de l’augment de les preinscripcions escolars que s’ha registrat a Rubí. Per aquesta mateixa raó, l’Institut L’Estatut també guanyarà un grup de 1r d’ESO, de manera que passarà tenir-ne un total de quatre.

Pel que fa a P3, enguany hi ha hagut un total de 722 preinscripcions enfront de les 709 del curs anterior, de les quals 466 han estat per a centres públics i 256 per a concertats. En el cas concret de l’Escola Ramon Llull, s’han rebut 34 sol·licituds per al total de 25 places disponibles, fet que ha portat el Departament d’Ensenyament a considerar les demandes de les famílies i reobrir la línia de P3 que va suprimir el curs passat.

Quant a l’educació secundària, s’han registrat 524 preinscripcions per a 1r d’ESO, de les quals 474 han estat per a instituts públics ─13 més que el curs anterior─ i 50 per a centres concertats. Per tal d’absorbir l’augment de la demanda, que supera de 28 persones les places vacants als centres públics, Ensenyament ha decidit estrenar una nova línia a L’Estatut, que passarà a tenir-ne quatre.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha valorat molt positivament l’increment de grups als centres públics de la ciutat, així com el fet que la Generalitat hagi descartat un augment de les ràtios, que s’han blindat en els 25 alumnes. “En el cas concret de l’Escola Ramon Llull, estem molt satisfets que s’hagi recuperat la línia de P3 que es va perdre l’any passat; les famílies ho estaven reclamant. Gràcies a aquesta decisió, tots els pares i mares que volien matricular els seus fills en aquest centre ho podran fer”, ha afegit la regidora. Per a la responsable municipal, també són significatives les dades totals de preinscripció: “Les xifres confirmen que hi ha més famílies que decideixen escolaritzar els seus infants a Rubí en comptes de portar-los a altres municipis, la qual cosa és una bona notícia. Cal reivindicar la qualitat de l’ensenyament que ofereixen els nostres centres educatius”.

Un cop publicada la llista definitiva d’admesos, la matriculació per al curs vinent s’haurà de formalitzar entre el 13 i el 17 de juny als centres designats.