Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escola Pau Casals guanya un premi Baldiri Reixac pel seu curtmetratge sobre ‘Un conte de Nadal’ de Charles Dickens El centre és un dels 25 guanyadors de la categoria ‘Experiències’ i rebrà 500 euros https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’escola Pau Casals guanya un premi Baldiri Reixac pel seu curtmetratge sobre ‘Un conte de Nadal’ de Charles Dickens

El centre és un dels 25 guanyadors de la categoria ‘Experiències’ i rebrà 500 euros

El Pau Casals és una de les escoles de Rubí que formen part del projecte Aliances Magnet (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El Pau Casals és una de les escoles de Rubí que formen part del projecte Aliances Magnet (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’escola Pau Casals és un dels 25 centres catalans guanyadors aquest any dels Premis Baldiri Reixac en la categoria Experiències. El guardó valora la singularitat i la innovació de la proposta i que aporti eines i recursos per donar respostes als reptes educatius actuals. El Pau Casals ha estat premiat per la realització del curtmetratge ‘Un conte de Nadal’, basat en l’obra de Charles Dickens. El premi té una dotació econòmica de 500 euros per cadascuna de les 25 escoles premiades.

Tota la comunitat educativa del Pau Casals, a través del projecte Magnet, ha fet una feina excel·lent, amb experiències educatives que fan evolucionar el sentit tradicional de l’educació. Moltes felicitats!”, diu el regidor d’educació, Víctor García Correas que ha insistit en la qualitat de tots els centres educatius públics de la ciutat.

Els premis Baldiri Reixac són una iniciativa de la Fundació Carulla amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya. L’Escola Montessori ha rebut també un premi Baldiri Reixac pel seu projecte educatiu. Les dues escoles Magnet de la ciutat han resultat premiades en diferents categories dels premis Baldiri Reixac d’enguany.

Escola Magnet
El Pau Casals és una de les escoles de Rubí que formen part del projecte Aliances Magnet. Magnet, aliances per a l’èxit educatiu promou l’aliança d’un centre educatiu amb una institució d’excel·lència en un camp del coneixement específic. Aquesta col·laboració ha de permetre al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa.

El Pau Casals  té el suport de la Filmoteca de Catalunya i treballa sota el lema “Una escola de pel·lícula!”. L’aliança amb la institució cultural encaixa amb els objectius educatius del centre, ja que el cinema és un bon llenguatge per acompanyar la construcció d’identitats personals i col·lectives vinculades al pensament crític, creatiu i curós. A través del cinema, els i les alumnes descobreixen què tenen en comú amb els altres i comprenen que poden construir noves realitats.