Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Municipal de Música organitza un nou Cicle de Música de Cambra La programació inclou sis concerts d’accés gratuït que tindran lloc fins al mes de juny a l’auditori Alicia de Larrocha de l’Escola de Música https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escola Municipal de Música organitza un nou Cicle de Música de Cambra

La programació inclou sis concerts d’accés gratuït que tindran lloc fins al mes de juny a l’auditori Alicia de Larrocha de l’Escola de Música

La pianista Alba Ventura actuarà el 9 de maig (foto: Ricardo Ríos).
La pianista Alba Ventura actuarà el 9 de maig (foto: Ricardo Ríos)

L’Escola Municipal de Música Pere Burés organitza des d’ara i fins al mes de juny el 24è Cicle de Música de Cambra. La proposta inclou sis concerts d’accés gratuït a càrrec dels artistes Outer Space, Alba Ventura, Istmo Trio, Jeb Andrews Foundation Band, Mar Esteve i Viviana Salisi, i The Minstrels Quartet. Tots els recitals tindran lloc els dijous a les 21 h a l’auditori Alicia de Larrocha de l’Escola Municipal de Música.

El cicle va arrencar el 25 d’abril amb l’actuació d’Outer Space, una banda d’afrosoul i ethio-jazz integrada per set músics barcelonins. La formació va presentar a Rubí el seu segon treball discogràfic, Into the unknown.

El segon concert de la programació tindrà lloc el proper 9 de maig i anirà a càrrec de la pianista Alba Ventura. Des del seu debut com a solista amb només 13 anys, l’artista ha actuat als millors auditoris internacionals i també ha acompanyat importants orquestres i conjunts de cambra. Actualment és professora titular al Conservatori Superior de Música del Liceu.

La programació continuarà el 16 de maig amb el concert del grup de cambra Istmo Trio, que presentarà a la ciutat una revisió d’algunes de les obres més conegudes del segle XX al continent americà. El seu recital inclourà peces de Gershwin i Bernstein, però també composicions llatinoamericanes de Piazzola i Paquito de Rivera.

Per al 23 de maig, hi ha prevista l’actuació de la Jeb Andrews Foundation Band, una iniciativa altruista nascuda el 2016 amb l’objectiu de recaptar fons per a la fundació del mateix nom. Els diners obtinguts amb la venda dels seus discos es destinen íntegrament a ajudar les famílies dels nens amb càncer que estan ingressats a la Casa dels Xuklis.

El següent concert serà el 30 de maig i unirà a l’escenari de l’Escola Municipal de Música la mezzosoprano Mar Esteve i la pianista Viviana Salisi. El duet interpretarà un repertori d’òpera i cançó.

El cicle es tancarà el 6 de juny amb l’actuació de The Minstrels Quartet. Aquesta formació vocal a cappella oferirà un concert basat sobretot en espirituals negres, cançons de barberia i clàssics moderns, sota el títol Cants per a la llibertat. El quartet ha protagonitzat prop de 200 actuacions per les ciutats i pobles d’arreu de la geografia catalana.