Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Municipal de Música clourà el seu 35è aniversari amb un concert nadalenc intercultural El recital, que comptarà amb la participació de diverses entitats locals, tindrà lloc el proper 22 de desembre al Teatre Municipal La Sala https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Escola Municipal de Música clourà el seu 35è aniversari amb un concert nadalenc intercultural

El recital, que comptarà amb la participació de diverses entitats locals, tindrà lloc el proper 22 de desembre al Teatre Municipal La Sala

Dins els actes del 35è aniversari de l’Escola Municipal de Música, La Sala va acollir al maig l’espectacle “El Trencanous i el rei dels rats” (foto: Localpres) .
Dins els actes del 35è aniversari de l’Escola Municipal de Música, La Sala va acollir al maig l’espectacle “El Trencanous i el rei dels rats” (foto: Localpres)

L’Escola Municipal de Música Pere Burés ha programat per al proper 22 de desembre el concert de cloenda del seu 35è aniversari, que tindrà lloc al Teatre Municipal La Sala. Sota el títol Nadal intercultural, el centre d’ensenyament musical ha convidat diverses entitats de la ciutat per oferir un repertori format per temes propis de les cultures que representen.

El recital s’iniciarà a les 19 h amb la participació dels infants de l’Esbart Dansaire de Rubí, que ballaran diverses peces acompanyats de música en directe. A continuació, les entitats Casa de Andalucía, A mi lindo Ecuador, la Irmandade Galega i Los Botijas interpretaran temes tradicionals de les seves terres. Després li arribarà el torn a les corals de l’escola ─Coral Infantil, Coral Jove i Tastet de Veu─, que portaran a escena algunes peces contemporànies, com ara el Hallelujah de Leonard Cohen en la versió que va fer-ne Jeff Buckley o el Llença’t dels catalans Lax’n’Busto. El concert acabarà amb una interpretació final conjunta de la cançó tradicional catalana El noi de la mare.

El recital estarà dirigit pel professor Frederic Miralda i comptarà amb la música de l’Orquestra mixta de l’Escola Municipal de Música Pere Burés.

Cloenda del 35è aniversari
El concert del dia 22 clourà el programa d’actes que ha preparat l’escola per a la celebració del seu 35è aniversari. L’Escola Municipal de Música Pere Burés va néixer el 1981 de la mà del músic rubinenc Pere Burés i a petició del llavors alcalde Miquel Llugany, amb l’objectiu de posar a l’abast de tota la ciutadania un nou corrent pedagògic impulsat pel Pare Ireneu Segarra, basat en la cançó tradicional catalana i amb la participació activa dels alumnes.

Actualment, al centre estudien alumnes de diferents cultures. Per aquest motiu, ha volgut tancar el seu aniversari amb un acte transversal que reflectís la pluralitat que existeix tant a l’escola com a la ciutat.