Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escola edRa lliura els premis del 33è Concurs de màscares de Carnaval Martí Roca i Alèxia Sánchez han obtingut els primers premis de les seves respectives categories d’edat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’escola edRa lliura els premis del 33è Concurs de màscares de Carnaval

Martí Roca i Alèxia Sánchez han obtingut els primers premis de les seves respectives categories d’edat

L’alcaldessa i els regidors, amb els guanyadors de concurs (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i els regidors, amb els guanyadors de concurs (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Escola d’Art i Disseny edRa ha fet públic aquest dijous el veredicte del 33è Concurs e màscares de Carnaval. L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i ha comptat també amb l’assistència dels regidors de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, d’Infància i Educació, Víctor García Correas, i de Joventut i Comunicació, Annabel Cuesta Fabre.

Martí Roca ha estat el guanyador del primer premi a la categoria C (a partir de 16 anys) amb una màscara amb forma de passamuntanyes que vol ser una crítica al sistema capitalista. L’accèssit en aquest grup d’edat se l’ha endut l’Esteban, empleat del Centre Especial de Treball de la Font del Ferro.

A la categoria B (de 10 a 15 anys), el primer premi ha estat per a Alèxia Sánchez, que ha concursat amb una màscara de gas amb estètica steampunk. L’accèssit, en aquest cas, ha recaigut en Uriel Querol.

Finalment, a la categoria A (nens i nenes de 4 a 9 anys), els 31 alumnes participants han gaudit d’un obsequi en reconeixement al seu treball.

El certamen ha comptat enguany amb la participació de 156 autors i autores: 31 a la categoria de 4 a 9 anys, 98 a la de 10 a 15 anys i 27 a la de persones a partir de 16 anys. Per primera vegada hi han concursat els treballadors i treballadores del CET de la Font del Ferro, coincidint amb la seva assistència a un nou taller a l’escola.

Al lliurament dels guardons, l’alcaldessa ha destacat la llarga tradició del Concurs de màscares d’edRa i la importància que té dins la programació de Carnaval. “Exemplifica a la perfecció el caràcter participatiu de la festa. Són molts nens i nenes de l’escola però també molts rubinencs i rubinenques els que volen participar d’aquesta iniciativa”, ha manifestat Martínez, qui ha aprofitat per convidar totes les persones presents a gaudir al màxim d’aquests dies de festa: “Enguany hem volgut que sigui un Carnaval de colors i està clar que en aquest objectiu l’escola edRa és i seguirà sent la millor de les còmplices”.

Des d’edRa també s’ha reivindicat el concurs com “un valor per a tota la ciutat”. La cap d’estudis de l’escola, Lisa Marrani, ha assenyalat que “aquest tipus de concursos volen donar a les persones la possibilitat d’expressar-se a través de l’art i això és molt important”.

Altres premis
Aquest dijous, també s’han lliurat els premis del concurs per a l’elecció del cartell de Carnaval d’enguany. L’alumna dels tallers d’art Teresa Fragó ha recollit el seu reconeixement com a guanyadora del certamen i Paula Garrido n’ha obtingut l’accèssit.

De la seva banda, Anna Esquerrà ha rebut el premi del concurs per dissenyar la nova carpeta d’edRa.

La mostra de totes les obres presentades al Concurs de màscares es podrà visitar a la sala d’exposicions d’edRa fins al 12 de març.