Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola edRa exposa diverses peces de Pep Borràs que resumeixen els seus 41 anys de trajectòria artística L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha destacat l’obra singular de l’artista local durant la inauguració de la mostra https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Escola edRa exposa diverses peces de Pep Borràs que resumeixen els seus 41 anys de trajectòria artística

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha destacat l’obra singular de l’artista local durant la inauguració de la mostra

Martínez, Borràs i Casadevall, durant la inauguració de l’exposició (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Martínez, Borràs i Casadevall, durant la inauguració de l’exposició (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor de Promoció i dinamització cultural, Moisés Rodríguez Cantón, han assistit aquest dimecres a la inauguració de l’exposició Pep Borràs, diàleg amb l’objecte. La mostra, que es pot veure a l’espai Pepa de Haro de l’Escola d’Art i Disseny edRa fins al 31 de gener, resumeix més de 40 anys de trajectòria de l’artista local.

A Diàlegs amb l’objecte, Borràs exhibeix diversos treballs realitzats des de l’any 1981 fins a l’actualitat. L’exposició mostra la retrospectiva de la seva obra des dels seus inicis en l’escultura i passant pel cartellisme, l’aparadorisme i les instal∙lacions, entre d’altres.

Durant la inauguració, l’artista rubinenc ha agraït la col·laboració de diverses persones que l’han ajudat a muntar la mostra i ha assegurat que, per ell, la seva carrera es va iniciar ara fa 41 anys: “Jo em sento batejat artísticament amb la participació a la col·lectiva Histèries exemplars. Tot i que ja havia fet alguna exposició anteriorment, considero que el meu currículum comença l’any 1981”.

El treball de Pep Borràs està influenciat per l’objecte surrealista, el dadaisme i la poesia visual. Parteix de materials com el ferro i la fusta, aplicant la tècnica de l’assemblatge i entrant en el camp del readymade i l’objecte trobat. El seu món creatiu transita per la ironia, l’homenatge a les formes i l’interès per la descoberta constant. “Estic satisfet que pugueu veure un tastet d’aquests 41 anys de trajectòria i que algunes peces us puguin sorprendre”, ha comentat l’artista.

El director d’edRa, Candi Casadevall, ha explicat que quan es va inaugurar el nou espai Pepa de Haro van tenir clar que la primera exposició que muntarien en aquesta sala seria una mostra de Pep Borràs ─fins ara, que s’ha jubilat, professor dels tallers d’art d’edRa─. “La seva obra no s’entén deslligada de la feina que ha fet a l’escola. El taller d’escultura és un espai màgic: quan busques qualsevol cosa, allà la trobes. Tot aquest material ell el veu d’una altra manera. Dóna una segona vida als materials i sap veure aquest altre camí que la resta de la gent no veu. I a la vegada, té disciplina i constància”, ha dit Casadevall de l’artista rubinenc.  

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha expressat la seva satisfacció per la inauguració d’aquesta exposició retrospectiva: “És un apassionant recorregut per més de 40 anys de trajectòria artística on segurament podem reconèixer tots els trets característics de la seva obra: el collage i l’assemblatge, el joc continu i respectuós amb l’objecte trobat, i aquell sentit de l’humor que s’intueix a moltes de les seves creacions”. Martínez ha explicat que, per a un artista, assolir un estil personal i deixar empremta sempre és un desig, tot i que aquest objectiu no sempre s’acompleix. “En el cas del Pep, queda clar que estem davant d’una obra singular, pròpia, que a primer cop d’ull ja relacionem amb les mans que hi ha darrere”, ha assegurat.

Pep Borràs, diàleg amb l’objecte es podrà veure a l’espai Pepa de Haro de l’Escola d’Art i Disseny edRa fins al 31 de gener.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Imatges relacionades

La inuaguració ha tingut lloc aquest dimecres (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
La inuaguració ha tingut lloc aquest dimecres (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)