Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola de Sardanes Flor de Neu guanya el Concurs de comparses de Carnaval amb “Rubí, seu olímpica de jocs d’aigua” “La Schola i la màgia dels contes” de l’AMPA de l’Escola Schola ha quedat en segon lloc, mentre que el tercer premi ha recaigut en “La fàbrica de xocolata” de Dinàmic Crescendo https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escola de Sardanes Flor de Neu guanya el Concurs de comparses de Carnaval amb “Rubí, seu olímpica de jocs d’aigua”

“La Schola i la màgia dels contes” de l’AMPA de l’Escola Schola ha quedat en segon lloc, mentre que el tercer premi ha recaigut en “La fàbrica de xocolata” de Dinàmic Crescendo

L'alcaldessa, amb la comparsa guanyadora, “Rubí, seu olímpica de jocs d’aigua” (foto: Localpres).
L'alcaldessa, amb la comparsa guanyadora, “Rubí, seu olímpica de jocs d’aigua” (foto: Localpres)

El grup Rubí, seu olímpica de jocs d’aigua, de l’Escola de Sardanes Flor de Neu, ha estat el guanyador del Concurs de comparses de Carnaval d’aquest any. La seva original proposta, que recreava diverses disciplines aquàtiques, ha obtingut una valoració de 139 punts. 

En segon lloc ha quedat la comparsa La Schola i la màgia dels contes, de l’AMPA de l’Escola Schola, que retia homenatge a diverses narracions populars. El jurat ha premiat aquest grup amb 131 punts.

Els tercers classificats han estat els membres de Dinàmic Crescendo, que han rebut 122 punts per la comparsa La fàbrica de xocolata, inspirada en la darrera adaptació cinematogràfica del llibre de Roald Dahl.

Els tres grups premiats s’han donat a conèixer aquest dimarts al vespre en un acte que ha tingut lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler i que ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Ana María Martínez, i del jurat del concurs, format per representants del Peacock Rubí Art Festival i de les entitats locals SIART, Tiamat Teatre i l’Associació Sant Galderic. Les comparses guanyadores rebran 700€, 400€ i 200€ respectivament.

La rua de Carnaval ha comptat enguany amb la participació d’una vintena de comparses, de les quals 18 estaven inscrites al concurs. A l’hora de puntuar-les, s’ha tingut en compte el conjunt del col·lectiu, la creativitat del vestuari, els elements complementaris de figuració ─com ara plataformes o carrosses─i l’ambientació musical. El jurat ha destacat la varietat temàtica dels grups, l’esforç per confeccionar disfresses molt treballades, la gran utilització de materials reciclats i elements mòbils, l’adequació de les coreografies i el gran colorit de la rua.

Enterrament de la Sardina
El Carnaval arribarà aquest dimecres a la seva fi amb el tradicional enterrament de la Sardina a l’Escardívol. El seguici fúnebre es concentrarà a les 18 h a la plaça de Pearson, on s’explicarà la història del rei Carnestoltes i la vella Quaresma, i des d’allà s’adreçarà cap a l’Escardívol, acompanyat de diverses entitats i col·lectius de la ciutat. A les 19 h, està prevista la crema de la sardina, que anirà a càrrec de la Colla de Diables de la Riera. Per a l’enterrament s’ha de vestir de dol, portar un ciri encès i una sardina penjada d’una canya.

Imatges relacionades

Dinàmic Crescendo s'ha endut el tercer premi (foto: Localpres)
Dinàmic Crescendo s'ha endut el tercer premi (foto: Localpres)
L'AMPA de l'Escola Schola ha guanyat el segon premi (foto: Localpres)
L'AMPA de l'Escola Schola ha guanyat el segon premi (foto: Localpres)