Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola d’Art i Disseny de Rubí serà la primera a oferir el nou Cicle Formatiu en Espais Interactius Amb aquests estudis, es vol formar professionals que incorporin el disseny digital i la tecnologia interactiva a l’espai físic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escola d’Art i Disseny de Rubí serà la primera a oferir el nou Cicle Formatiu en Espais Interactius

Amb aquests estudis, es vol formar professionals que incorporin el disseny digital i la tecnologia interactiva a l’espai físic

Les instal•lacions d’edRa es troben a l’Escardívol (foto: Cèsar Font).
Les instal•lacions d’edRa es troben a l’Escardívol (foto: Cèsar Font)

L’Escola d’Art i Disseny edRa oferirà el proper curs un Cicle Formatiu de Grau Superior en Espais Interactius pioner a Catalunya. Aquest nou itinerari, dissenyat des de l’escola municipal, vol formar professionals capaços d’incorporar el disseny digital i la tecnologia interactiva a l’espai físic, responent així a una demanda creixent d’aquest tipus de projectes híbrids.

El CFGS en Espais Interactius formarà en el camp del disseny per intervenir en espais d’oci ─comandes interactives, ambientacions, experiències lúdiques...─, entorns sanitaris ─passadissos interactius, instal·lacions interactives per a nens…─, espais comercials ─on els productes poden explicar digitalment la seva història, tot allò que els complementa, evocar sensacions i establir comparatives─, i en espais de comunicació com museus i exposicions, posant a l’abast del visitant experiències dinàmiques i participatives. Aquest disciplina fa servir la realitat mixta, objectes físics augmentats digitalment, objectes físics “sensibles” equipats amb sensors; o bé la realitat augmentada, consistent a superposar al món físic una capa d’informació digital.

Els estudis consisteixen en un total de 2.000 hores distribuïdes en dos cursos acadèmics, 99 hores de projecte final i 280 hores de pràctiques en empreses, estudis o tallers. L’alumnat que els superi obtindrà el títol de tècnic superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Gràfica Interactiva, amb el perfil professional d’Espais Interactius.

Exposició de Josep Tobella
L’escola municipal inaugura aquest dimecres a les 19 h a la seva sala d’exposicions la mostra fotogràfica Pell i pedra, de Josep Tobella, fotògraf i serígraf. La mostra recull una vintena d'obres que reflecteixen la mirada multidisciplinària de l'artista, explorant les relacions entre l’imaginari fotogràfic del cos femení i una arqueologia del paisatge que té com a protagonista la pedra.

Josep Tobella és un fotògraf autodidacta. La seva primera exposició va ser l'any 1971 a Barcelona i des de llavors ha seguit exposant regularment. Les seves fotografies estan dipositades al fons permanent del MNAC, el MACBA i l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona. La seva obra gira al voltant de tres grans temes: el món de l'espectacle, la natura i el cos femení.