Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Bressol Municipal Lluna organitza diverses activitats per celebrar el seu 10è aniversari El centre educatiu situat a Ca n’Oriol vol aprofitar la commemoració per donar-se a conèixer al conjunt de la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Escola Bressol Municipal Lluna organitza diverses activitats per celebrar el seu 10è aniversari

El centre educatiu situat a Ca n’Oriol vol aprofitar la commemoració per donar-se a conèixer al conjunt de la ciutadania

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones amb la directora de l’EBM Lluna.
La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones amb la directora de l’EBM Lluna

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i la directora de l’Escola Bressol Municipal Lluna, Silvia García, han presentat aquest dimecres el programa d’activitats que ha preparat aquest centre infantil per celebrar el seu 10è aniversari. La llar d’infants situada al barri de Ca n’Oriol vol compartir aquesta commemoració amb bona part de les 1.200 famílies que han passat pel centre al llarg d’aquests deu anys, però també aprofitar l’ocasió per acostar-se al conjunt dels rubinencs. “Creiem que aquest 10è aniversari és una bona ocasió per donar a conèixer la tasca educativa que fan els professionals de les escoles bressol i en particular aquest centre. [...] Potser és l’escola que menys es coneix perquè està més apartada del centre però alhora en un espai privilegiat, molt a prop del parc de Ca n’Oriol, i això també li dóna un valor de ciutat”, ha dit la regidora Marta García.

Amb aquest objectiu que l’aniversari serveixi per apropar l’escola a la ciutadania, la Lluna ha organitzat diverses propostes fora de les seves instal·lacions. És el cas, per exemple, de l’activitat que obrirà la celebració: la participació amb una comparsa a la rua infantil de Carnaval, que tindrà lloc aquest diumenge 7 de febrer. Al voltant de 50 famílies d’alumnes i exalumnes se sumaran al personal de l’escola per desfilar plegats durant la matinal.

La següent activitat serà el 13 de març i consistirà en una passejada per l’era de Ca n’Oriol i els seus voltants, amb l’assessorament del Centre Excursionista de Rubí. En aquest cas també es comptarà amb la participació de les famílies, tant dels alumnes actuals com dels passats.

La proposta amb una vocació més divulgativa, però, serà una exposició itinerant de fotografies i material pedagògic ─treballs realitzats pels alumnes─ en què quedaran plasmats els deu anys de vida de l’escola. La mostra recorrerà a partir del mes d’abril l’Ateneu, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, el pavelló de Can Rosés i el mateix centre educatiu, on es podrà veure coincidint amb les jornades de portes obertes, entre d’altres. Per les mateixes dates, es publicarà un lip dub enregistrat a l’escola gràcies a la col·laboració d’un dels pares i amb la participació de l’equip docent.

La creativitat serà una constant en el programa d’activitats que s’ha preparat. Així, entre el 29 de març i el 8 d’abril es farà un taller d’estampació de samarretes amb el logotip del 10è aniversari, dissenyat per alumnes de l’Escola Municipal d’Art i Disseny (edRa), que també col·laborarà en aquesta commemoració pintant un gran mural al pati de l’escola.

Finalment, l’aniversari es clourà el 15 de juliol amb la tradicional festa de fi de curs, que enguany estarà animada per un grup musical.

La directora de l’Escola Bressol Municipal Lluna, Silvia García, confia que tots aquestes propostes donin visibilitat al centre: “Com a escola bressol, el més important per a nosaltres és que tota la població ens conegui i poder compartir aquest 10è aniversari [...] Volem compartir amb el màxim possible de famílies aquesta celebració i que es visqui amb molta il·lusió, igual que la vivim tot l’equip que treballem a l’escola”.

De la seva banda, la regidora ha aprofitat per reivindicar la feina que fan totes les escoles bressol, tot destacant el gran avenç que han experimentat com a servei educatiu: “L’espai d’ara permet una tasca educativa que creiem essencial, és la primera trobada entre les famílies que tenen nadons, comporta també un aprenentatge entre iguals, treballen molt els hàbits, la confiança, l’autoestima... és la primera etapa socialitzadora dels infants”.

10 anys educant els més petits
L’Escola Bressol Municipal Lluna va iniciar la seva activitat el curs 2005-2006 amb un total de 107 alumnes i un únic edifici al carrer de Barcelona de Ca n’Oriol. Un any després, el centre va ampliar les instal·lacions gràcies a la reforma d’un espai adjacent, el popularment conegut com a Titànic, cosa que va permetre incorporar tres noves aules, a banda d’una específica de psicomotricitat i una sala de mestres. Amb aquesta ampliació, l’oferta de places també es va poder incrementar, fixant-se en les 127 actuals.

La Lluna és una de les tres escoles bressol municipals de què disposa Rubí. El seu projecte educatiu atorga un rol essencial a les famílies, implicant-les en moltes de les activitats que es realitzen al centre. De fet, l’escola es presenta com un punt de trobada per a petits i grans, on tots plegats poden compartir jocs, vivències i aprenentatge. La llar d’infants del carrer de Barcelona també prioritza la seva integració a l’entorn més immediat, amb l’organització d’activitats de ciutat i col·laboracions amb entitats locals.