Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escardívol comptarà amb un dispositiu especial per atendre casos d’agressions masclistes durant la Festa Major L’Ajuntament oferirà informació i acompanyament des de l’Oficina d’Esport per a Tothom les nits del 29 de juny a l’1 de juliol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escardívol comptarà amb un dispositiu especial per atendre casos d’agressions masclistes durant la Festa Major

L’Ajuntament oferirà informació i acompanyament des de l’Oficina d’Esport per a Tothom les nits del 29 de juny a l’1 de juliol

L’objectiu d’aquest dispositiu és prevenir i donar resposta a possibles agressions sexistes durant la Festa Major (foto: Localpres).
L’objectiu d’aquest dispositiu és prevenir i donar resposta a possibles agressions sexistes durant la Festa Major (foto: Localpres)

L’Ajuntament habilitarà un dispositiu especial durant la Festa Major per donar resposta a possibles casos d’agressions sexistes i situacions de violència masclista. L’Oficina d’Esport per a Tothom, situada a l’Escardívol, funcionarà com a punt d’atenció el dijous 29 de juny de 24 a 4.30 h, el divendres 30 de juny de 24 a 5.30 h i el dissabte 1 de juliol de 24 a 6.30 h.

Aquest dispositiu oferirà informació sobre el serveis bàsics en relació a l’atenció a les dones i, en cas que s’hagi produït una agressió, farà l’acompanyament de la persona afectada. Durant el seu horari de funcionament, la ciutadania disposarà del telèfon 93 588 72 73 per adreçar-hi les seves demandes. En cas que la possible agressió tingui lloc en un altre moment, es recomana trucar a:

  • Mossos d’Esquadra. Tel. 93 581 79 00
  • Policia Local. Tel. 93 588 70 92
  • Urgències de Mútua de Terrassa. Tel. 93 586 67 03

A més, per a casos d’urgència, la ciutadania també disposa dels telèfons gratuïts de la Generalitat de Catalunya:

  • Emergències de la Generalitat. Tel. 112
  • Telèfon d’atenció 24 h tots els dies de l’any per a les dones en situació de violència masclista. Tel. 900 900 120

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Maria Mas, ha recordat la importància que la societat es mantingui alerta davant de qualsevol tipus d’agressió masclista: “L’assetjament verbal o físic a l’espai públic és una forma de violència que sovint es viu com una cosa normal. No ho podem permetre, no podem ser còmplices d’aquest tipus de conductes, cal denunciar-les i posar les eines perquè no es produeixin”.

Un objectiu compartit
La posada en marxa d’aquest dispositiu especial és fruit del treball transversal entre diversos serveis municipals i s’ha fet en coordinació amb dues iniciatives ciutadanes, la del Casal de Joves El Rusk per a l’elaboració d’un protocol per combatre la violència sexista i altres tipus de violència durant les festes, i la del Col·lectiu Feminista de Rubí, que també serà a la celebració de Sant Pere per informar i acompanyar les persones que puguin patir qualsevol agressió d’aquest tipus. 

Amb anterioritat a la Festa Major, el consistori ha organitzat una jornada de formació sobre violència masclista adreçada als diferents tècnics municipals que treballaran durant aquests dies. A més, ha distribuït entre els serveis implicats un document amb totes la informació i les indicacions al voltant d’aquesta qüestió.

La intenció de l’Ajuntament és seguir treballant en aquesta línia conjuntament amb la societat civil amb l’objectiu d’enllestir un protocol que contempli formació adreçada als membres de les entitats així com a accions de sensibilització per combatre el sexisme i la violència masclista entre les persones joves.