Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Esbart Dansaire de Rubí commemora el 50è aniversari del “Ball de Gitanes” a La Sala L’espectacle que celebra els 50 anys de l’estrena d’aquesta coreografia d’Albert Sans tindrà lloc aquest dissabte a les 21 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Esbart Dansaire de Rubí commemora el 50è aniversari del “Ball de Gitanes” a La Sala

L’espectacle que celebra els 50 anys de l’estrena d’aquesta coreografia d’Albert Sans tindrà lloc aquest dissabte a les 21 h

Interpretació del “Ball de Gitanes” a la darrera Festa Major (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Interpretació del “Ball de Gitanes” a la darrera Festa Major (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Esbart Dansaire de Rubí pujarà aquest dissabte al Teatre Municipal La Sala per commemorar el 50è aniversari de l’estrena de la coreografia del Ball de Gitanes, creada per Albert Sans. La dansa, que adapta una peça tradicional festiva, es va representar per primer cop al Teatre de la Faràndula de Sabadell el 19 de març de 1970.

Sans va prendre aquesta mostra del folklore mediterrani i, a partir d’una feina de documentació històrica, la va convertir en un espectacle apte per als escenaris. Aquesta coreografia, més complexa, va adquirir així una nova personalitat artística i una major difusió arreu.

Mig segle després, el Ball de Gitanes de Rubí és tot un emblema de l’Esbart Dansaire que s’ha ballat a països de tot el món i que en la seva versió més popular, les Gitanes al Carrer de la Festa Major, s’ha convertit en tot un esdeveniment de ciutat.

L’espectacle d’aquest dissabte a La Sala permetrà rememorar un cop més la coreografia de Sans, així com d’altres danses tradicionals i de nova creació. L’actuació tindrà lloc a partir de les 21 h. Les entrades es poden adquirir al preu de 5 € a la taquilla del teatre municipal i al web de Ticketea.

El 50è aniversari del Ball de Gitanes també centrarà l’espectacle de Festa Major de l’Esbart Dansaire, que tindrà lloc a finals de juny.

Italino Grand Hotel
El Teatre Municipal La Sala també acollirà aquest cap de setmana el nou espectacle familiar de la companyia rubinenca La Tal: Italino Grand Hotel. El muntatge, creat per Jordi Magdaleno i dirigit per Tolo Ferrà, es desenvolupa a l’interior de la bugaderia d’un hotel. Allà, un personatge solitari renta, planxa i perfuma els llençols; viu i somia; conversa amb les màquines i juga amb la seva ombra. El treballador només es connecta amb el món a través dels altaveus de les màquines, per on dues veus el salven de la indiferència i el fan intuir el món i la vida que algun dia podria arribar a veure.

La representació, programada per La Xarxa dins la temporada estable del Teatre Municipal La Sala, tindrà lloc aquest diumenge a les 18.30 h. Les entrades tenen un preu de 5 € per a les persones sòcies de La Xarxa i de 6 € per a la resta.