Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’equip de govern proposa una rebaixa de l’IBI del 2% L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presentat aquest dilluns al matí la proposta d’ordenances fiscals de cara el 2018, que manté les bonificacions existents i congela les taxes i preus públics https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’equip de govern proposa una rebaixa de l’IBI del 2%

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presentat aquest dilluns al matí la proposta d’ordenances fiscals de cara el 2018, que manté les bonificacions existents i congela les taxes i preus públics

L’alcaldesa, Ana María Martínez, i el regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, han presentat les ordenances.
L’alcaldesa, Ana María Martínez, i el regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, han presentat les ordenances

La proposta d’ordenances fiscals que es debatrà al Ple municipal d’aquest dijous inclou una rebaixa de l’Impost de Béns Immobles (IBI) del 2% que situaria el tipus impositiu general al 0,698% sobre béns urbans i rústics. L’alcaldessa, Ana María Martínez ha destacat que aquests números “representen l’IBI més baix dels darrers 25 anys”.  

La iniciativa presentada per l’equip de govern manté les actuals bonificacions i congela la resta de preus i taxes municipals. Si prospera, s’incorporarà una taxa que gravarà les empreses transportadores d’energia per l’ús de domini públic.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha emmarcat aquestes ordenances en un context de crisi que ha portat el govern a reduir la pressió fiscal a les famílies. D’altra banda, la primera edil ha subratllat que aquesta proposta segueix els objectius de mandat de recuperació econòmica, cohesió social i millora de l’espai públic. A més, per a Martínez “són unes ordenances bones per a la ciutadania, que redueixen la pressió fiscal però que mantenen la qualitat dels serveis gràcies al bon to econòmic del consistori”. Martínez ha insistit que aquesta reducció no afectarà la qualitat dels serveis que presta l’Ajuntament sinó que, segons ha dit, aquesta millorarà.

El Ple debatrà aquesta proposta aquest dijous a partir de les 17 h.