Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’equip de govern porta al Ple de març el nou Pla Local de Joventut La sessió de dijous també votarà el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Rubí, la renovació de la flota d’autobusos i els projectes d’ampliació del CEE de Ca n’Oriol i els horts urbans, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’equip de govern porta al Ple de març el nou Pla Local de Joventut

La sessió de dijous també votarà el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Rubí, la renovació de la flota d’autobusos i els projectes d’ampliació del CEE de Ca n’Oriol i els horts urbans, entre d’altres

Un moment de la roda de premsa prèvia al Ple (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Un moment de la roda de premsa prèvia al Ple (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La sessió ordinària del Ple municipal corresponen al mes de març aprovarà el Pla Local de Joventut 2023 – 2026, una eina de planificació estratègica que defineix les polítiques públiques en matèria de joventut pels propers anys. El document defineix cinc eixos estratègics (Drets de les persones Joves;  Rubí Diversa, Participació, creativitat i cultura; Usos del territori i Rubí Jove) i s’ha elaborat a partir d’una diagnosi que ha comptat amb la participació de més de 400 persones joves de la ciutat.

Dijous també es votarà el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Rubí, el document que concreta els objectius de l’Agenda Urbana al municipi. Pel portaveu del grup municipal del Partit Socialista de Catalunya (PSC) i primer tinent d'alcaldia, Moisés Rodríguez Cantón, “aquest text dimensiona a Rubí, dibuixa el futur de la ciutat des del punt de vista social, econòmic i urbanístic... després de molta feina feta, dins de l’administració i amb la participació de la ciutadania”. Rodríguez Cantón també ha destacat l’adhesió de Rubí a l’Agenda Digital Localret dels Municipis de Catalunya, la font estratègica catalana més important sobre la transformació dels processos tecnològics de les administracions amb la ciutadania, que també s’alinea amb els objectius de l’agenda urbana.

El portaveu del grup municipal d’En Comú Podem i el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, ha posant l’accent en el projecte de creació d’un centre de d’acollida de curta estada per animals de companyia perduts o abandonats, que també es votarà aquest dijous: “Es tracta d’un centre que permetrà que la ciutadania recuperi els seus animals perduts sense sortir de la ciutat i evitarà que s’hagi de traslladar les mascotes extraviades. Serà un centre de curta estada: els animals que no es reclamin aniran a un centre d’acollida definitiu”.

Medrano Muñoz  també s’ha referit a la incorporació de nou vehicles híbrids a la flota local d’autobusos i a l’aprovació de la subvenció per l’autobús escolar de l’alumnat de l’escola Joan Maragall i l’Institut JV Foix.

El Ple també aprovarà els projectes inicials de l’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol i l’ampliació dels horts urbans.

Objectius de Desenvolupament sostenible