Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’equip de govern explica l’estat actual del Pla local d’infància i adolescència als grups municipals El govern municipal busca la complicitat de totes les formacions polítiques amb l’objectiu de definir un bon pla d’acció https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’equip de govern explica l’estat actual del Pla local d’infància i adolescència als grups municipals

El govern municipal busca la complicitat de totes les formacions polítiques amb l’objectiu de definir un bon pla d’acció

La infància forma part de les prioritats de mandat del govern municipal (foto: Localpres).
La infància forma part de les prioritats de mandat del govern municipal (foto: Localpres)

L’equip de govern ha explicat aquest dimecres en el marc de la Junta de Portaveus l’estat actual del procés d’elaboració del Pla local d’infància i adolescència de Rubí, el document que ha de permetre conèixer i reflexionar sobre la situació de la infància i l’adolescència al municipi, així com definir a nivell local una estratègia comuna per als propers anys.

Tal com han pogut saber els grups municipals, en aquests moments s’està enllestint la diagnosi, on es plasma la realitat actual de la infància i l’adolescència rubinenca, el mapa de recursos existents i les necessitats d’aquest conjunt de la població. Per poder fer aquesta recerca, s’ha creat una comissió de seguiment interna i s’han establert diverses vies de recollida d’informació, com ara entrevistes a professionals i enquestes amb alumnes de 1r ESO de pràcticament tots els centres de secundària de la ciutat. A aquests procediments, ja completats, cal sumar les entrevistes que s’estan fent ara al personal directiu dels centres de primària i tres tallers previstos per al mes d’octubre: un amb els directors i directores dels centres de secundària, un altre amb la Taula d’infància i un darrer amb les entitats que treballen en aquest àmbit.

Un cop s’enllesteixi la diagnosi, s’elaborarà un pla d’acció en què es recolliran les futures línies de treball, accions concretes i pautes generals i específiques per al seu desenvolupament. Com s’ha prioritzat des del començament d’aquest procés, aquest serà un pla amb una vocació molt transversal, que buscarà implicar tota l’organització municipal, els agents socials i els propis infants i joves. Tot plegat amb l’objectiu de fer valer la visió de la infància en tots els àmbits de la ciutat, i de protegir i promocionar aquest col·lectiu dotant-lo de l’atenció i els recursos necessaris.

Des de bon començament la infància ha estat una prioritat per a aquest govern, tal com queda reflectit al nostre pla del mandat. Aquest document és vital per tenir una ciutat de futur que respongui a les necessitats dels nostres nens i nenes. La nostra voluntat és que el Pla local d’infància i adolescència sigui un instrument viu, que puguem revisar i adaptar a l’evolució del municipi i de la seva ciutadania”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Durant la Junta de Portaveus, els grups municipals han pogut fer les seves aportacions a la diagnosi del pla. Entre d’altres qüestions, les formacions polítiques han expressat la necessitat d’augmentar l’èxit escolar i de fer valer els projectes educatius dels centres. També han incidit en la importància de treballar les relacions parentals amb l’objectiu que els infants i joves rebin un suport adequat durant la seva etapa educativa que acabi repercutint en un bon nivell acadèmic i en una millor autoestima. Els grups municipals també han apuntat la necessitat de més espais de lleure a la ciutat.

Ciutat Amiga de la Infància
En paral·lel a l’elaboració d’aquest Pla local d’infància i adolescència, l’Ajuntament ha sol·licitat al Comitè Espanyol de la UNICEF el reconeixement de Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància. En cas que l’organització li concedís aquest segell, el municipi veuria reconeguda la feina realitzada a favor dels infants i dels seus drets, alhora que entraria a formar part d’una xarxa d’intercanvi d’experiències, informació i formació al voltant d’aquesta qüestió.

En aquests moments, el Comitè Espanyol de la UNICEF està estudiant la candidatura del consistori rubinenc. La previsió és que aquesta es resolgui al novembre, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial dels Drets de l’Infant.

Rubí compta amb 15.612 habitants de 0 a 18 anys ─dades de març de 2016─. Les zones amb un percentatge més gran d’aquesta població són els barris de Sant Jordi Parc, el Sector Z i El Pinar. En termes absoluts, on hi ha més infants i joves és al Centre, la Zona Nord i Ca n’Oriol.