Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Efecte E engega les propostes del primer trimestre del curs 2019-2020 La programació recull tota l’oferta formativa i cultural per a famílies amb prop de 50 activitats https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Efecte E engega les propostes del primer trimestre del curs 2019-2020

La programació recull tota l’oferta formativa i cultural per a famílies amb prop de 50 activitats

La programació de l’Efecte E aglutina tota l'oferta que l'Ajuntament de Rubí posa a disposició de les famílies.
La programació de l’Efecte E aglutina tota l'oferta que l'Ajuntament de Rubí posa a disposició de les famílies

La programació de l’Efecte E aglutina tota l'oferta que l'Ajuntament de Rubí posa a disposició de les famílies de la ciutat a través del Servei d'Educació, l'Espai Jove Torre Bassas i els diferents equipaments culturals ─Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, El Celler, l'Ateneu, el Teatre Municipal La Sala i el Museu Municipal Castell (MMUC)─. Es tracta d'una programació trimestral que reuneix una gran diversitat d'activitats: tallers, cursos, xerrades, itineraris, espectacles en família, hores del conte, etc. Així, aquesta iniciativa, que concep l’educació des d’una perspectiva viva i dinàmica, inclou des de narracions de contes fins a activitats musicals o teatrals, passant per propostes relacionades amb l’àmbit de la ciència, la salut o el coaching, entre d’altres.

Per al primer trimestre del curs 2019-2020, es proposen prop de 50 experiències en família que es posen en marxa dimarts 24 de setembre amb el BiblioLab Joan Brossa d’ombres xineses a la Biblioteca Mestre Martí Tauler.

En aquest primer trimestre del curs s’incorporen a la programació dos tallers a càrrec de l’Escola Municipal de Música Pere Burés: Música en família (29 i 30 d’octubre) i Música a l’embaràs (12 i 19 de novembre). Una altra novetat d’aquest primer trimestre del curs és la participació dels Mossos d’Esquadra de Rubí que oferiran dues xerrades per facilitar eines i recursos a les famílies: Relacions filio-parentals (24 d’octubre) i Internet segura (28 de novembre). Les dues sessions tindran lloc a l’auditori Rubí Forma.

També a l’auditori de l’edifici de la rambleta de Joan Miró tindrà lloc El poder dels pares un cicle de 6 tallers per a famílies amb infants de totes les edats que es faran cada dimecres des del 16 d’octubre al 20 de novembre de 17.30 a 19 h. Cada sessió tractarà una temàtica especialitzada: Coneixement d’un mateix, Empatia, Gestió de les emocions negatives, Resiliència, Vincle afectiu i comunicacions difícils i Resolució de conflictes. Per assistir-hi cal fer una inscripció prèvia a educacio@ajrubi.cat.

La programació de l’Efecte E inclou també els cicles Música per a petita infància ─ que ofereix espectacles recomanats per a nens i nenes de 0 a 5 anys─, el Teatre per a petita infància i les activitats dedicades a l'art i la creativitat i a la ciència i la tecnologia per a nens i nenes de 6 a 11 anys de l’Ateneu Municipal.

El programa Efecte E també contempla 4 espectacles familiars al Teatre Municipal La Sala de La Xarxa: El monstre de colors (6 d’octubre); L’aventura d’avorrir-se (17 de novembre), La Marató de Contes (15 de desembre) i Tom Sawyer detectiu (12 de gener).

El Museu Municipal El Castell (MMUC) se suma a la programació amb el cicle Diumenges al MMUC i El Celler amb la proposta Obert per a Famílies. Com cada curs, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler serà un dels centres neuràlgics d’aquesta iniciativa, amb activitats com l’Hora del Conte, l’Story Time (Hora del Conte en anglès) o el Nascuts per Llegir, entre d’altres.

Tampoc hi faltaran les activitats a l’aire lliure, com és el cas de l’itinerari de natura per Ca n’Oriol i la Serra de Galliners que conduirà Rubí d’Arrel el 26 d’octubre.

El programa complet de l’Efecte E amb els requeriments d’inscripció de cada activitat es pot consultar al web municipal.