Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Efecte E del segon trimestre incorpora dos tallers sobre dinàmiques familiars La programació del segon trimestre del curs proposa prop de 50 experiències en família que es posen en marxa dissabte 11 de gener https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Efecte E del segon trimestre incorpora dos tallers sobre dinàmiques familiars

La programació del segon trimestre del curs proposa prop de 50 experiències en família que es posen en marxa dissabte 11 de gener

La programació de l’Efecte E aglutina tota l'oferta que l'Ajuntament de Rubí posa a disposició de les famílies (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Álvarez).
La programació de l’Efecte E aglutina tota l'oferta que l'Ajuntament de Rubí posa a disposició de les famílies (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Álvarez)

L’Efecte E aglutina tota l'oferta que l'Ajuntament de Rubí posa a disposició de les famílies de la ciutat a través del Servei d'Educació, l'Espai Jove Torre Bassas i els diferents equipaments culturals ─Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, El Celler, l'Ateneu, el Teatre Municipal La Sala i el Museu Municipal Castell (MMUC)─. Es tracta d'una programació trimestral que reuneix tallers, cursos, xerrades, itineraris, espectacles en família i hores del conte, entre d’altres. L’Efecte E entén l’educació des d’una perspectiva viva i dinàmica, per això inclou des de narracions de contes fins a activitats musicals o teatrals, passant per propostes relacionades amb l’àmbit de la ciència o la salut.

La programació del segon trimestre del curs proposa prop de 50 experiències en família que es posen en marxa dissabte 11 de gener amb l’espectacle Zoom dins del cicle ‘Música per a infants’ de l’Ateneu municipal. Com a novetat, la programació  incorpora dos tallers sobre dinàmiques familiars: un curs de disciplina positiva (cada dijous del 23 de gener al 20 de febrer a les 17.30 h a la Schola) que permetrà que les famílies repensin les seves dinàmiques i el taller d’Educar des de la connexió que exposarà fórmules per treballar els conflictes familiars fomentant l’empatia i la col·laboració (cada dimarts del 3 al 17 de març a les 17.30 h a la Schola). També s’ha programat a l’escola bressol La Bruna una xerrada per a pares i mares novells sota el títol ‘Vull entendre el meu nadó. Què necessita de mi i de l’entorn’ a càrrec de Cristina Oliva Díaz, assessora de maternitat i doula (18 de febrer a les 17.30 h). Com en el primer trimestre, els Mossos d’Esquadra de Rubí oferiran una xerrada sobre les Relacions filio-parentals (5 de febrer a les 17.30 h) a l’auditori Rubí Forma. En tots els casos, cal inscripció prèvia. El programa complet de l’Efecte E amb els requeriments d’inscripció de cada activitat es pot consultar al web municipal.

L’escola Montessori se suma a la programació de l’Efecte E d’aquest segon trimestre obrint a tothom la seva ‘Matinal Maker’ l’1 de febrer. La iniciativa s’emmarca en el projecte Magnet de la Fundació Jaume Bofill que promou les aliances dels centres educatius amb institucions d’excel·lència en un camp del coneixement específic per tal de transformar metodològicament el treball de les escoles. L’Escola Montessori treballa amb el lema ‘Connecta’t al Montessori!” amb el suport de la Fundació CIM de la Universitat Politècnica de Catalunya per integrar processos de creació i fabricació en els quals l’alumnat ha de materialitzar les seves idees a través de la fabricació digital.

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler és sempre un espai rellevant dins de la programació de l’Efecte E i hi aporta activitats com l’Hora del Conte, l’Story Time (Hora del Conte en anglès) o el Nascuts per Llegir, entre d’altres. Igualment, el programa inclou els cicles Música per a petita infància ─ que ofereix espectacles recomanats per a nens i nenes de 0 a 5 anys─, el Teatre per a petita infància i les activitats dedicades a l'art i la creativitat i a la ciència i la tecnologia per a nens i nenes de 6 a 11 anys de l’Ateneu Municipal. El Museu Municipal El Castell (MMUC) se suma a la programació amb el cicle Diumenges al MMUC i El Celler amb la proposta Obert per a Famílies. El programa Efecte E també contempla els espectacles familiars del Teatre Municipal La Sala en col·laboració amb La Xarxa: Oopart (12 de gener), Baobab (9 de febrer) i Míster Arlet (15 de març) L’escola municipal de música Pere Burés s’afegeix a l’Efecte E amb el taller Toca-teclat adreçat a famílies amb infants de 8 a 13 anys que no estiguin matriculats al centre (28 de febrer) i la proposta Mary Poppins i les seves cançons, que oferirà el visionat de la pel·lícula per descobrir-hi el paper de la música (18 de març).