Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’edifici sostenible que es construirà a Sant Muç es presenta al congrés World Sustainable Building 2014 El projecte ha estat ideat per l’equip 'Ressò' de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la UPC https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019edifici-sostenible-que-es-construira-a-sant-muc-es-presenta-al-congres-world-sustainable-building-2014/@@images/image/preview

L’edifici sostenible que es construirà a Sant Muç es presenta al congrés World Sustainable Building 2014

El projecte ha estat ideat per l’equip 'Ressò' de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la UPC

El prototip d’edifici sostenible de l’equip 'Ressò' s’instal·larà properament a la urbanització de Sant Muç (foto: ETSAV).
El prototip d’edifici sostenible de l’equip 'Ressò' s’instal·larà properament a la urbanització de Sant Muç (foto: ETSAV)

Alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) presenten el prototip d’edifici Ressò al congrés World Sustainable Building 2014 (WSB14), que se celebra els dies 28, 29 i 30 de novembre a Barcelona. Es tracta d’una edificació solar autosuficient i sostenible per a la rehabilitació social, que properament es construirà a la urbanització de Sant Muç de Rubí.

Ressò és un habitatge de 150 m2 i 6 metres d’alçada. Es basa en una infraestructura col·lectiva i un espai comunitari per catalitzar un procés de rehabilitació social i urbana. Amb l'objectiu de donar resposta al context de crisi econòmica, social i mediambiental actual, l’equip de l’ETSAV ha creat un prototip d'arquitectura sostenible que fomenta la rehabilitació social i energètica dels habitatges i fa replantejar-se la manera d’habitar de les persones. Ressò pretén millorar socialment i energèticament la urbanització de Sant Muç de Rubí, que acollirà aquest edifici per donar servei al veïnat (el podran utilitzar per dur a terme tasques domèstiques, com ara cuinar i rentar la roba, i d’altres activitats diverses, com si fos un centre cívic).

L’edifici aconseguirà autosuficiència mitjançant sistemes passius i oferirà, de manera gratuïta, condicions climàtiques i de temperatura adaptatives, assumint que l’ocupació i l’activitat dels usuaris reforçaran el confort.

El congrés World Sustainable Building 2014 és la major trobada a nivell mundial sobre edificació sostenible, on es reuneixen les institucions internacionals més importants i influents en la matèria. El congrés, organitzat per Green Building Council España (GBCe), pretén ser un instrument que ajudi a definir què s’ha de fer en el sector de l’edificació a nivell mundial des del punt de vista de la sostenibilitat. En aquest sentit, el seu objectiu és promoure l’adopció d’una resposta adequada als desafiaments socials i ambientals globals als quals s’enfronta el sector de l’edificació sostenible.

Un edifici premiat
L’equip Ressò ha participat a la competició de projectes universitaris del WSB14 i ha rebut una menció d’honor.

Aquest no és l’únic guardó amb el qual ha estat reconegut aquest projecte. Ressò ja va guanyar, al Solar Decathlon Europe 2014, el primer premi d'Innovació, el primer premi d’Arquitectura i el tercer premi d’Urbanisme i Societat. A més, va quedar desè a la final d’aquest concurs internacional d'habitatge sostenible, que va tenir lloc el mes de juliol a la Cité du Soleil de Versalles, a París (França). 

Imatges relacionades

El congrés se celebra els dies 28, 29 i 30 d'octubre a Barcelona
El congrés se celebra els dies 28, 29 i 30 d'octubre a Barcelona