Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’edifici Rubí Forma s’adapta al nou model d’atenció a la ciutadania Durant l’últim Ple es va aprovar inicialment el projecte de reforma de la planta baixa i ja es treballa en la nova senyalització exterior https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019edifici-rubi-forma-s2019adapta-al-nou-model-d2019atencio-a-la-ciutadania/@@images/image/preview

L’edifici Rubí Forma s’adapta al nou model d’atenció a la ciutadania

Durant l’últim Ple es va aprovar inicialment el projecte de reforma de la planta baixa i ja es treballa en la nova senyalització exterior
Un dels murs laterals amb el nou nom de l’edifici (foto: Localpress) .
Un dels murs laterals amb el nou nom de l’edifici (foto: Localpress)

El canvi de filosofia de la proposta Rubí Forma per a millorar l’ocupabilitat de la ciutadania ja és visible des de l’exterior de l’edifici de la Rambleta de Joan Miró.  El Rubí Forma té com a objectiu ser un referent en la formació per al treball i plantejar detectar les necessitats reals de formació dels rubinencs per donar-los una resposta tan personalitzada i eficaç com sigui possible amb la intenció de reduir l’atur i oferir, alhora,  treballadors qualificats al teixit empresarial de la ciutat. Per aquest motiu, el servei canviarà la distribució de l’espai de l’interior de l’edifici per prioritzar l’atenció personalitzada als usuaris.

El projecte de reforma que es va aprovar de manera inicial al Ple afectarà als 440 m2 de la planta baixa i contempla fer canvis a la zona d’accés, a la recepció, al servei d’orientació i motivació, situat actualment a la part esquerra de l’accés, i a les zones administratives i aules situades a la façana oest. La nova distribució transformarà aquests espais en àrees d’atenció al públic, recepció i espera per donar un millor servei a la ciutadania.

La nova planta baixa es dividirà en tres espais: una àrea de recepció que inclourà el vestíbul i porta d’accés, recepció, sala d’espera, sala de fotocopiadores i sala de quadres elèctrics; una àrea d’informació i orientació amb l’espai del taller de recerca de feina, la sala d’administració, un despatx i dos boxs d’atenció individualitzada; i una àrea d’inserció amb dos boxs d’atenció individualitzada, l’espai dels programes de l’Oficina Tècnica Laboral (OTL), una sala d’administració i un despatx. Respecte a la façana, l’única part afectada són les finestres de la planta baixa de la façana oest on se substituirà la fusteria existent per tal d’adequar-les a la nova distribució i ús. També es preveu la col·locació d’una nova porta automàtica d’accés, aprofitant l’actual porxo de formigó,  que ajudarà a reduir la pèrdua energètica i millorar la climatització de l’edifici.

El Ple de l’Ajuntament de Rubí corresponent al mes de juliol va aprovar inicialment el projecte que té un pressupost de 359.991,62 €. S’estima que les obres tinguin un termini d’execució de quatre mesos.

A l’exterior, es treballa en la senyalització de l’edifici que ja llueix el nou nom del projecte en els murs laterals.