Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’edifici Ressò fa una jornada de portes obertes El prototip sostenible de Sant Muç estarà obert a la ciutadania dissabte 23 de juliol de 19 a 21 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’edifici Ressò fa una jornada de portes obertes

El prototip sostenible de Sant Muç estarà obert a la ciutadania dissabte 23 de juliol de 19 a 21 h

L’edifici Ressò és a l’avinguda de Can Tapis amb l’avinguda Roures.
L’edifici Ressò és a l’avinguda de Can Tapis amb l’avinguda Roures

Els rubinencs podran conèixer el prototip Ressò situat a l’avinguda de Can Tapis de Sant Muç en una jornada de portes obertes el proper dissabte 23 de juliol a partir de les 19 h.

Ressò és un prototip solar autosuficient i sostenible de 150 m2 i 6 metres d’alçada  dissenyat per alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Durant les dues hores de portes obertes, els estudiants rebran els rubinencs que vulguin conèixer l’espai i els explicaran els detalls i les prestacions de l’espai.

La construcció respon a principis d’equilibri i sostenibilitat ambiental, social i econòmica, amb una arquitectura de baix impacte ambiental, utilitzant materials de baix impacte i prioritzant els sistemes passius i bioclimàtics. Tant les estructures com els materials emprats en la construcció afavoreixen el baix consum energètic de l’edifici. Així, per exemple, Ressò està pensat per rendibilitzar al màxim la radiació solar a l’hivern i evacuar-ne la calor a l’estiu.

L’edifici és una infraestructura col·lectiva i un espai comunitari per catalitzar un procés de rehabilitació social i urbana. Es tracta d’un espai neutre, en tant que els usuaris s’hi poden apropar i concebre’l a la seva manera. Després de l’estiu, l’Ajuntament de Rubí prepara tres sessions participatives, igualment obertes a tota la ciutadania, per implicar els veïns i veïnes en la definició dels usos de l’espai. Les jornades de participació tindran lloc els dies 9, 16 i 23 de setembre  a les 18 h.

El prototip Ressò ha guanyat diversos premis, entre ells el primer premi d'Innovació, el primer premi d’Arquitectura i el tercer premi d’Urbanisme i Societat al Solar Decathlon Europe 2014. L’equip de l’ETSAV també va rebre una menció d’honor a la competició de projectes universitaris del World Sustainable Building 2014 (WSB14).