Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’avinguda de l’Estatut deixarà de ser una carretera properament per convertir-se en un carrer Aquest dijous, l’alcaldessa ha arrencat aquest compromís al director general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’avinguda de l’Estatut deixarà de ser una carretera properament per convertir-se en un carrer

Aquest dijous, l’alcaldessa ha arrencat aquest compromís al director general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat

L’avinguda de l’Estatut actualment és una carretera per on hi circula un gran nombre de vehicles.
L’avinguda de l’Estatut actualment és una carretera per on hi circula un gran nombre de vehicles

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, s’ha reunit aquest dijous amb el director general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Javier Flores, per abordar la cessió de l’avinguda de l’Estatut al consistori rubinenc. L’objectiu del canvi de titularitat d’aquesta via, que ara ostenta la categoria de carretera, és poder convertir-la en un carrer més de la ciutat, amb tot el que això implica.

A la reunió mantinguda aquest dijous, Martínez ha arrencat el compromís de la Generalitat de traspassar aquest via a l’Ajuntament. Aquest canvi de titularitat s’haurà de materialitzar mitjançant un acord del Ple. La intenció del govern municipal és que aquest tràmit es pugui portar a aprovació al Ple del mes de febrer.

Hi ha un deute històric amb la ciutat. Actualment, l’avinguda de l’Estatut suposa una cicatriu, que no possibilita una vida de barri”, ha assegurat l’alcaldessa. Martínez ha explicat que la voluntat de l’equip de govern és que aquesta carretera “es converteixi en un carrer pacificat, on la ciutadania hi pugui passejar, hi hagi un carril bici i, tot i que la circulació existirà, aquesta sigui més tranquil·la i, de retruc, es generin menys gasos. Volem que l’avinguda de l’Estatut deixi de ser una carretera de pas entre ciutats”. Malgrat la integració urbana d’aquesta avinguda, els vehicles pesats continuaran tenint garantida la circulació per altres vies pròximes, com ara l’E-9-C-16, la B-30 i la C-1413, alternatives que s’han d’acabar d’estudiar.

Rubí es beneficiarà del canvi de tipologia de l’avinguda de l’Estatut. A més, aquesta proposta complementarà el projecte de remodelació del parc de Ca n’Oriol, actualment immers en un procés de participació ciutadana per definir el seu futur.