Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu tanca el seu cicle de cinema a la fresca amb “Boyhood”, una de les grans pel·lícules del 2014 L’aclamada cinta de Richard Linklater es projectarà aquest divendres a les 22 h als jardins de l’equipament municipal https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ateneu-tanca-el-seu-cicle-de-cinema-a-la-fresca-amb-201cboyhood201d-una-de-les-grans-pel-licules-del-2014/@@images/image/preview

L’Ateneu tanca el seu cicle de cinema a la fresca amb “Boyhood”, una de les grans pel·lícules del 2014

L’aclamada cinta de Richard Linklater es projectarà aquest divendres a les 22 h als jardins de l’equipament municipal

Ellar Coltrane i Ethan Hawke en una escena de “Boyhood. Moments d’una vida”.
Ellar Coltrane i Ethan Hawke en una escena de “Boyhood. Moments d’una vida”

L’Ateneu Municipal tanca aquest divendres a partir de les 22 h el seu primer cicle de cinema a la fresca amb la projecció de la pel·lícula Boyhood. Moments d’una vida. Aquest llargmetratge escrit i dirigit per Richard Linklater va ser una de les produccions més ben valorades del 2014, tant per la crítica com pel públic.

Boyhood constitueix una fita en la història cinematogràfica perquè es va rodar durant 12 anys, entre el 2002 i el 2013, amb els mateixos actors com a protagonistes. La cinta se centra en el personatge del Mason (Ellar Coltrane), qui veiem créixer des dels sis anys i durant una mica més d’una dècada, compartint amb ell els grans moments de la seva vida. L’acompanyen a la pantalla els seus pares separats, interpretats per Patricia Arquette i Ethan Hawke, i la seva germana, encarnada per Lorelai Linklater.

La pel·lícula representa un viatge íntim però alhora èpic per la infantesa, les relacions familiars i la maduresa; una història que combina drama, tendresa i comicitat en un intent d’assolir el màxim realisme possible.

Boyhood va ser guardonada amb els Globus d’Or a la millor pel·lícula dramàtica, el millor director i la millor actriu de repartiment (Patricia Arquette); i amb els Premis BAFTA a la millor pel·lícula, el millor director i la millor actriu de repartiment. Pitjor sort va tenir als Oscar ja que, malgrat les sis nominacions, només es va poder endur el premi a la millor actriu de repartiment per a Patricia Arquette.

Amb aquesta cinta, l’Ateneu Municipal posa punt final al seu primer cicle de cinema a la fresca, que també ha inclòs la projecció de les pel·lícules Gran Hotel Budapest i Rastres de Sàndal. L’activitat és gratuïta i compta amb un servei de venda de crispetes.