Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu suma nous cicles temàtics a la seva programació de primavera Les inscripcions per als cursos, tallers i activitats familiars s’obriran el proper dilluns 16 d’abril a les 10 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ateneu suma nous cicles temàtics a la seva programació de primavera

Les inscripcions per als cursos, tallers i activitats familiars s’obriran el proper dilluns 16 d’abril a les 10 h

Els cursos de fotografia són un clàssic de l’equipament municipal.
Els cursos de fotografia són un clàssic de l’equipament municipal

El proper dilluns 16 de gener, a les 10 h, s’obriran les inscripcions per als nous cursos, tallers i activitats familiars de l’Ateneu Municipal. Les pròximes propostes de l’equipament abasten les temàtiques més diverses i estan pensades per a un públic ampli, que va des de la petita infància fins a la gent gran.

La cultura, l’entreteniment i la divulgació són els grans eixos d’una programació on destaca l’estrena de tres nous cicles temàtics. Completant l’extensa oferta de propostes familiars de l’equipament arriba Teatre per a petita infància, que proposa petits espectacles teatrals adaptats als més menuts, seguint l’èxit del cicle Música per a petita infància. Una altra novetat de la programació és la proposta L’art de les sèries de televisió, en què el cineasta i professor universitari Óscar Pérez obrirà un espai de reflexió artística, social i política al voltant de sèries tan populars com Joc de trons, House of cards, Black Mirror o Dexter. L’oferta de cicles temàtics de l’Ateneu també es renova amb Rimes i notes. Poesia i música, que remetrà el públic als orígens comuns de la música i la poesia. La proposta s’engegarà el 20 d’abril amb el recital Esta ausencia a la que te pareces, a càrrec del rubinenc Javier Gil, que actuarà acompanyat d’Irene Sansalvadó i Pemi Rovirosa.

La música, de fet, té un gran protagonisme a la nova programació, amb la reedició de la proposta divulgativa Conta’m una òpera, que permetrà gaudir de l’obra Manon Lescaut als jardins de l’equipament, i nous concerts dins el cicle dedicat a la música clàssica. Tampoc hi faltarà el 5è Cicle de Jazz i les 17es Jornades de Jazz, que se celebraran un cop més en el marc de la Festa Major.

Cursos i activitats divulgatives
Les activitats impulsades per l’Aula d’Extensió Universitària tornen a tenir un pes important a la nova programació de l’Ateneu. Una part de les propostes estan dedicades a la commemoració, aquest 2018, de l’any Maria Aurèlia Capmany i de l’any Montserrat Abelló. A més, l’aula comptarà en els propers mesos amb la col·laboració de ponents com Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, el sociòleg Salvador Cardús o l’autora de La maternitat d’Elna, Assumpta Montellà.

Qui tingui ganes d’aprendre també disposarà d’una àmplia oferta de cursos i tallers de tot tipus, que inclou des dels clàssics de fotografia, informàtica o ioga a propostes com el taller d’estalvi en la factura de la llum, organitzat per Rubí Brilla, o l’ecotaller de cosmètica natural inclòs als actes del Dia de la Terra.

La nova programació de l’Ateneu es completa amb tertúlies mensuals sobre història i patrimoni a càrrec del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí, l’oferta de cursos de l’Oficina d’Atenció i Suport a les Entitats (OASE) i les diverses iniciatives que tenen la seva seu a l’equipament, com el programa Voluntariat per la Llengua, el Punt d’Orientació i Assessorament en l’Àmbit del Voluntariat, l’Espai de Suport i Ajuda Oncològica o l’espai Dimecres Manetes, entre d’altres.

Inscripcions
Les inscripcions per a les noves activitats es podran fer a partir del dilluns 16 d’abril a les 10 h a través d’Internet al web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial a l’Ateneu. Aquestes es podran formalitzar fins que s’exhaureixin les places.