Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu proposa una mirada crítica als mitjans de comunicació L’equipament municipal ha obert les inscripcions per a al curs monogràfic “Qui decideix que és notícia?”, impartit pel col·lectiu d’acció periodística SomAtents https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ateneu proposa una mirada crítica als mitjans de comunicació

L’equipament municipal ha obert les inscripcions per a al curs monogràfic “Qui decideix que és notícia?”, impartit pel col·lectiu d’acció periodística SomAtents

El curs planteja una reflexió sobre l’agenda mediàtica (foto: Freestockcenter).
El curs planteja una reflexió sobre l’agenda mediàtica (foto: Freestockcenter)

L’Ateneu Municipal organitza durant el mes de març la formació Qui decideix què és notícia? Una mirada crítica als mitjans de comunicació. Aquest curs monogràfic de cinc sessions proposa una revisió de l’agenda mediàtica dels principals mitjans de comunicació amb l’objectiu de reflexionar sobre les decisions que hi ha darrere de la publicació d’una informació i educar l’esperit crític de les persones participants.

Les noves tecnologies de la informació han revolucionat el camp de la comunicació. Les persones estan més connectades que mai i reben volums ingents d’informació. L’exercici de la comunicació ha deixat de ser la unió entre un emissor i un receptor per esdevenir una conversa múltiple i diversa dins d’una immensa xarxa.

En aquest nou escenari, els grans mitjans de comunicació proposen cada dia què és i què no és notícia, fent visibles determinades informacions o aspectes de la vida social i amagant-ne unes altres. El curs proposa revisar aquesta agenda mediàtica en un format d’activitat de caire pràctic que inclourà la reflexió sobre com es construeix la informació, quines decisions marquen la publicació d’una portada i quins són els temes invisibles dels mitjans. D’aquesta manera, s’intentarà generar amb les persones assistents una altra agenda possible, amb especial atenció als marges i realitats diverses.

Les periodistes Celia Castellano, Helena Roura i Laia Seró seran les professionals encarregades d’aquesta formació. Totes tres són membres de SomAtents, col·lectiu transgeneracional i multimediàtic que desenvolupa la seva tasca periodística des de 2012. Entre els seus objectius està generar un periodisme social, de servei al dret de la ciutadania a la informació, apropant l’activitat interpretativa i crítica de la premsa al conjunt de la població.

Inscripcions obertes
Les places per a aquesta formació són limitades i cal inscripció prèvia, que ja es pot realitzar en línia a través del portal http://cursos.ajuntamentrubi.cat i presencialment a l’Ateneu Municipal. El preu és de 20 euros.

Les sessions s’iniciaran el dimecres 8 de març i tindran lloc de 19 a 21 h.