Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu organitza un curs per a entitats sobre eines per a la transparència en la gestió econòmica Ja estan obertes les inscripcions per assistir a aquesta formació gratuïta, que tindrà lloc els dies 9, 14, 17 i 21 de desembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ateneu organitza un curs per a entitats sobre eines per a la transparència en la gestió econòmica

Ja estan obertes les inscripcions per assistir a aquesta formació gratuïta, que tindrà lloc els dies 9, 14, 17 i 21 de desembre

Cartell de la formació.
Cartell de la formació

L’Ateneu Municipal organitza aquest mes de desembre una formació gratuïta sobre eines per a la transparència en la gestió econòmica adreçada a les entitats de la ciutat. El curs es farà els dies 9, 14, 17 i 21 de desembre de 18 a 21 h, i les inscripcions per assistir-hi ja es poden fer en línia a través del web de l’Ateneu o bé presencialment al mateix equipament.

Les recents aprovacions de les Lleis de transparència estatal i catalana han generat un nou marc regulador que, a banda de l’administració pública, afecta també l’activitat d’entitats privades d’interès públic o general, com ara les associacions o fundacions. Si bé és cert que la llei no afecta totes les entitats i contempla algunes exempcions, la transparència està considerada un valor intrínsec al Tercer Sector. Per fer-la efectiva, però, és important disposar de coneixements i d’un sistema d’informació que permeti recollir dades reals i entenedores de l’entitat. Sobretot en el terreny de l’activitat econòmica, la creació de procediments adaptats a la cultura organitzativa de l’entitat permet fer un seguiment i control de l’activitat econòmica que, alhora, proporciona la informació necessària per poder gestionar de forma eficaç i transparent els seus recursos.

Durant el curs organitzat per l’Ateneu Municipal, es contextualitzarà el concepte de transparència en el sector no lucratiu i es donaran eines de caire econòmic que poden utilitzar les organitzacions per tal de millorar la seva gestió interna i transparència, posant l’accent en aquelles que puguin adaptar-se al dia a dia de les entitats participants.

Així, el contingut de la formació abordarà recursos de comptabilitat analítica i per a projectes, gestió de la tresoreria, preparació i seguiment de pressupostos, com es fa i quina informació ha de contenir la rendició de comptes ─exercici bàsic de la transparència─, així com l’aplicació la llei de transparència a les entitats de voluntariat.