Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu obre aquest dimecres les inscripcions dels cursos i tallers inclosos a la nova programació de tardor S’han organitzat activitats sobre salut i benestar, dansa i expressió corporal, art i creativitat, gastronomia i noves tecnologies, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ateneu obre aquest dimecres les inscripcions dels cursos i tallers inclosos a la nova programació de tardor

S’han organitzat activitats sobre salut i benestar, dansa i expressió corporal, art i creativitat, gastronomia i noves tecnologies, entre d’altres

L’Ateneu Municipal ha programat novament una àmplia oferta d’activitats durant els propers mesos.
L’Ateneu Municipal ha programat novament una àmplia oferta d’activitats durant els propers mesos

La nova programació de l’Ateneu Municipal per als propers mesos de tardor inclou un bon grapat de propostes socioculturals obertes al conjunt de la ciutadania. Entre aquestes activitats hi ha una nova oferta de cursos i tallers al voltant de diferents àmbits, com ara la salut i el benestar, la dansa i l’expressió corporal, les humanitats, l’art i la creativitat, la gastronomia o les noves tecnologies.

En aquest nou programa d’activitats destaquen novetats com el curs d’introducció a l’edició de vídeo digital, on els alumnes aprendran a realitzar un petit curtmetratge, o un cicle de nutrició i cuina saludable on s’abordaran consells i receptes centrades en àmbits i problemàtiques comunes de l’alimentació quotidiana, com ara el colesterol o les intoleràncies alimentàries.

Pel que fa als populars tastets que habitualment acull l’equipament ─un format de sessions úniques amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania pràctiques i coneixements diversos─, en aquesta programació predominen les sessions creatives i relacionades amb tècniques de decoració, tot i que també s’hi podran trobar activitats pròpies d’altres àmbits, com per exemple sobre tècniques per fer front a l’ansietat i l’estrès.

D’altra banda, i un cop engegat el curs escolar, l’Ateneu aposta per donar continuïtat i fer créixer l’oferta d’activitats adreçades a un públic familiar en la franja de dissabtes al matí. Així, els rubinencs podran gaudir durant els propers mesos d’un bon nombre de manualitats divertides i petits tallers de cuina pensades tant per a grans com per a la canalla.

Com és habitual, també el teixit associatiu té un rol protagonista en la programació de l’equipament. En aquest sentit, destaca l’inici de la 3a edició del Cicle de Jazz de l’Associació Jazz Rubí, una programació estable d’actuacions de jazz que combinen el format de jam sessions obertes a la participació i el format de concerts a càrrec de bandes de l’escena jazzística del territori. També en aquest marc cal ressaltar el cicle de conferències Els alcaldes del franquisme. Rubí 1939-1975, organitzat pel Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí i el Centre d’Estudis Rubinencs, en el qual els historiadors locals Eduard Puigventós, Ramon Batalla i Jaume Parras repassaran la figura dels diferents alcaldes que van liderar el govern de la ciutat durant el franquisme.

Finalment, aquesta tardor l’Ateneu tornarà a acollir els projectes que es duen a terme en col·laboració amb altres serveis i la pròpia comunitat. És el cas del projecte Aprenem, un programa d’aprenentatge de llengües basat en l’intercanvi lingüístic; el projecte Parelles TIC, un programa intergeneracional orientat a la formació de persones adultes i gent gran en l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació; o els grups d’alfabetització, un projecte comunitari amb l’objectiu de dotar dels recursos bàsics de lectura i escriptura en català i castellà a persones amb dificultats en l’ús de la llengua.    

Inscripcions
El període d’inscripcions per a l’oferta de cursos i tallers, tastets i activitats familiars s’iniciarà aquest dimecres 7 d’octubre a les 10 h i romandrà obert fins a exhaurir places. Les inscripcions es podran realitzar per Internet a través del portal cursos.ajuntamentrubi.cat, així com també de manera presencial al mateix Ateneu Municipal.

Fitxers relacionats