Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Municipal proposa múltiples activitats per a aquesta tardor El proper dilluns, 10 d’octubre, s’obrirà el període per inscriure’s als cursos, tallers i activitats familiars que oferirà l’equipament durant els pròxims mesos https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ateneu Municipal proposa múltiples activitats per a aquesta tardor

El proper dilluns, 10 d’octubre, s’obrirà el període per inscriure’s als cursos, tallers i activitats familiars que oferirà l’equipament durant els pròxims mesos

L’Associació Jazz Rubí organitza el 4t Cicle de Jazz a l’Ateneu.
L’Associació Jazz Rubí organitza el 4t Cicle de Jazz a l’Ateneu

L’Ateneu Municipal posa en marxa una nova programació per als mesos de tardor amb múltiples propostes de caire social i cultural. Les inscripcions per participar als cursos, tallers i activitats familiars es podran realitzar a través d’Internet i també presencialment a partir del dilluns 10 d’octubre a les 10 h.

La nova programació combina els habituals cursos i tallers diversos amb xerrades i presentacions, cicles temàtics, activitats adreçades a un públic familiar i propostes pensades per al teixit associatiu rubinenc.

Pel que fa als cursos i tallers, s’ha programat diverses formacions sobre fotografia, dibuix i pintura a l’oli, ioga, txikung i art saurí, cosmètica natural i enquadernació japonesa, entre d’altres. També destaca la programació de xerrades i presentacions, amb títols com L’art de les emocions, sobre la pràctica de l’expressió artística en clau d’intel·ligència emocional; Què són les intel·ligències múltiples? Descobrim tots els talents, que contribueix al debat existent al món educatiu en relació als seus fonaments metodològics o sistèmics; Famílies sense armaris. Com acollir la diversitat sexual i de gènere?, amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere; o bé la presentació del curs La música i el seu entorn de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, en què s’explicaran els continguts d’aquesta proposta dirigida a persones que els agrada escoltar música i que voldrien ampliar-ne els coneixements per tenir-ne una millor comprensió.

Un altre dels clàssics de l’equipament són els cicles temàtics, entre els quals destaca la 4a edició del Cicle de Jazz organitzat per l’Associació Jazz Rubí. L’Ateneu rebrà durant els propers mesos diferents formacions de l’escena jazzística del territori, com ara Carles Pineda Quartet o Geni Barry Quartet, a més d’acollir una sessió especial dedicada a estils més propers al rock, el reggae i l’ska, a càrrec de la banda local La Gossa d’Era.

També la música és la protagonista del Cicle de concerts per a la petita infància, que vol esdevenir un espai d’estímul sensitiu per educar l’oïda adreçat als més petits, que podran gaudir de recitals de trombó (22 d’octubre), de violí (12 de novembre) i de hand pan (10 de desembre) adaptats a ells. A més d’aquest cicle, els més petits de la llar continuen tenint el seu espai amb un conjunt d’activitats creatives i divertides per passar bones estones en famílies, on destaca un seguit de tallers de robòtica educativa on s’empraran processos de muntatge i de programació com a eines potenciadores d’habilitats tècniques i creatives.

Més endavant, al novembre també es donarà continuïtat al cicle de música clàssica En clau de sol, que prendrà la Sala Noble de l’equipament de la mà de joves músics, com Ariadna Cabiró i Aleix Mercadal, que oferiran recitals de clavicèmbal i violí respectivament. Tant aquesta iniciativa com el Cicle de concerts per a la petita infància compten amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música Pere Burés.

Finalment, el teixit associatiu manté el seu rol protagonista dins les activitats de l’equipament. Així, des de l’Oficina d’Atenció i Suport a les Entitats s’han programat diverses formacions sobre aspectes d’interès associatiu, com ara les obligacions fiscals, eines de comunicació i màrqueting per a entitats, o bé aspectes de seguiment comptable. D’altra banda, entitats com l’Associació Jazz Rubí, la Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica Oncolliga, l’Associació d’Amics de l’Astronomia, l’Associació de Dones Creatives del Vallès i l’entitat Oriéntate en tu Voluntariado també impulsen la programació de diverses activitats, entre les quals destaquen la inauguració de l’exposició 3r Repte de Dones: De professió, dona i la jornada solidària Teixint coixins del cor, un tipus de coixins que milloren la qualitat de vida de les dones diagnosticades de càncer de mama i que seran donats al departament d’oncologia de diferents centres hospitalaris.

Inscripcions
El període d’inscripcions per a l’oferta de cursos, tallers i activitats familiars s’iniciarà el proper dilluns 10 d’octubre a les 10 h i romandrà obert fins a exhaurir places. Les inscripcions es podran realitzar per Internet a través del portal cursos.ajuntamentrubi.cat, així com també de manera presencial al mateix Ateneu Municipal.