Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Municipal proposa múltiples activitats per a aquesta primavera El proper dimecres 3 de maig s’obrirà el període per inscriure’s als cursos, tallers i activitats familiars que oferirà l’equipament durant els pròxims mesos https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ateneu Municipal proposa múltiples activitats per a aquesta primavera

El proper dimecres 3 de maig s’obrirà el període per inscriure’s als cursos, tallers i activitats familiars que oferirà l’equipament durant els pròxims mesos

Ateneu Municipal.
Ateneu Municipal

L’Ateneu Municipal ha preparat una nova programació per a aquest trimestre plena de propostes per a tota la família. Les inscripcions per als cursos, els tallers i les activitats familiars es podran fer a partir del dimecres 3 de maig a les 10 h a través del web cursos.ajuntamentrubi.cat o de forma presencial al propi equipament.

La programació d’aquesta primavera manté l’estructura habitual, amb cursos i tallers pensats per iniciar-se o ampliar coneixements en diversos àmbits. Fins a Festa Major, estan previstes més d’una dotzena de propostes que abasten des de temàtiques ja clàssiques a l’equipament, com el ioga, la fotografia o el txikung, a d’altres més específiques, com ara el taller de Creació de làmpades amb origami o el monogràfic Vull atrevir-me a escriure. Per on començo?, amb l’escriptora i gestora cultural Alba Dalmau.

L’espai també mantindrà l’aposta per les arts plàstiques i visuals, ampliant el nombre de sessions setmanals del taller de pintura, així com diversificant l’oferta relacionada amb la fotografia. Així, a banda d’organitzar un curs amb dos nivells ─iniciació i aprofundiment─, es convidarà la ciutadania a explorar les arrels de les tècniques fotogràfiques amb una sèrie de tres tallers de Fotografia sense càmera, on s’aprendran les tècniques del fotograma, la cianotípia i el paper salat.

Destaquen també en aquesta nova programació les propostes relatives a la cultura digital i la democratització de les noves tecnologies. Durant els propers mesos, estan previstos tallers d’Iniciació a la informàtica i a Internet, d’Open Data i reutilització de dades públiques, de disseny de Bijuteria amb impressió 3D, així com d’Iniciació a la programació amb Arduino, que introduirà als participants al món de l’electrònica digital de la mà d’aquesta plataforma que permet realitzar infinitat de projectes controlats de manera electrònica a baix cost.

Com ja és habitual, l’Ateneu continuarà essent escenari de xerrades, tertúlies i presentacions, fruit del treball transversal amb altres serveis municipals i entitats locals. Així, l’espai acollirà xerrades a càrrec d’Oncolliga –Afrontar la malatia amb equilibri─, Oriéntate en tu Voluntariado –sobre la preparació de la jornada Giving Tuesday─, així com una cita especial amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades.

Pel que fa les activitats familiars, es mantenen les propostes relacionades amb la robòtica educativa i la creativitat, així com el cicle de concerts per a petita infància, que incorpora una audició d’arpa a càrrec de Laura Marquino el 27 de maig.

L’equipament també continuarà acollint propostes musicals en el marc d’altres dos cicles temàtics. El 4t Cicle de Jazz arriba a la seva fase final consolidant l’espai com a  referent del món del jazz a la ciutat. Amb la col·laboració de l’Associació Jazz Rubí, durant els propers mesos l’espai acollirà grans músics com ara Viktorija Pilatovic & Michele Faber Trio (20 de maig), així com d’altres sorpreses que veuran la llum en una nova edició de les tradicionals Jornades de Jazz que organitza aquesta entitat en el marc de la Festa Major.

Col·laboració amb el texit associatiu
D’altra banda, l’Ateneu continua acollint i col·laborant amb diverses iniciatives i projectes impulsats per col·lectius i serveis municipals. En aquesta programació destaca el Punt d’Informació de l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí, que atendrà a la ciutadania els dimecres de 19 a 20 h presencialment a l’equipament, així com a través del telèfon 630 756 073. Aquesta nova iniciativa se suma al Punt d’atenció i assessorament en l’àmbit del voluntariat que gestiona l’associació Oriéntate en tu Voluntariado, el Punt d’informació del programa Voluntariat per la Llengua, el nou Espai de suport i ajuda oncològica a càrrec d’Oncolliga, l’espai Dimecres Manetes impulsat des del Servei Educatiu de Residus, els grups de conversa del programa Aprenem, els grups d’alfabetització del col·lectiu de Dones Solidàries per l’Alfabetització o el Punt permanent d’intercanvi de llibres.

El protagonisme del teixit associatiu a la programació es complementa amb els serveis de l’Oficina d’Atenció i Suport a les Entitats (OASE), que proporciona a les entitats suport i assessorament en diversos àmbits de la tasca associativa, així com formació d’alt valor afegit. És el cas de les formacions Decret regulador de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys (10 de maig), Quines obligacions tenim com a membres de la junta directiva? (23 i 25 de maig), i Claus per a captar més socis per a l’entitat (13 i 15 de juny).