Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Municipal prepara una nova programació amb múltiples cursos, tallers i altres activitats Entre les propostes organitzades destaquen un cicle d’iniciació a la cultura visual, un espai de converses i un calendari de concerts adreçats a la petita infància https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ateneu Municipal prepara una nova programació amb múltiples cursos, tallers i altres activitats

Entre les propostes organitzades destaquen un cicle d’iniciació a la cultura visual, un espai de converses i un calendari de concerts adreçats a la petita infància

La programació de primavera de l’Ateneu Municipal és la primera que es publica amb la nova imatge de l’equipament.
La programació de primavera de l’Ateneu Municipal és la primera que es publica amb la nova imatge de l’equipament

L’Ateneu Municipal ha preparat una nova programació farcida de cursos, tallers i d’altres activitats lúdiques i culturals per als mesos de primavera. Les inscripcions per a participar en aquestes propostes es poden realitzar tant a través d’Internet com de manera presencial al mateix equipament a partir del dilluns 25 d’abril a les 10 h del matí.

El nou gruix d’activitats per als propers mesos combina els habituals formats de cursos i tallers amb altres tipus de propostes, algunes de les quals són novetats.

Pel que fa als cursos i tallers, s’han programat formacions sobre salut i benestar, art i creativitat, noves tecnologies i humanitats. Entre aquestes propostes destaca el cicle d’iniciació a la cultura visual, on la periodista i fotògrafa rubinenca Laia Oller repassarà les novetats i tendències que han marcat el desenvolupament del món de la fotografia des dels seus inicis fins a l'actual societat d'alt consum audiovisual.

Algunes de les novetats de la nova programació són l’espai de conversa amb Ràdio Rubí i un calendari de concerts per a nadons. Les sessions de l’espai de conversa pretenen esdevenir un punt de trobada, de debat i de tertúlia amb certa essència radiofònica, on participaran diferents entitats i persones relacionades amb la participació ciutadana, la tecnologia i les maneres de viatjar que incentivaran la reflexió compartida amb el públic assistent. D’altra banda, el cicle de concerts per a nadons, elaborat amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, proposa un espai on educar la petita infància en el gust i l’escolta musical, amb l’objectiu d’estimular la curiositat i el treball sensitiu dels infants a partir de la música. En aquesta activitat hi participaran el guitarrista Pau Figueres, el violoncel·lista Òscar Alabau, la cantant i compositora Carolina Alabau i el percussionista Iñaki de la Linde.

Altres propostes programades són les activitats familiars, on els petits de la llar continuen tenint un seguit de divertides propostes per passar bones estones en família, i les sessions A l’Ateneu en parlem, una invitació al coneixement i a la reflexió sobre diverses temàtiques d’interès social i cultural. En el marc d’aquest cicle destaquen la conferència La Patum. Salvaguarda i protecció d’una festa medieval al segle XXI, a càrrec d’Albert Rumbo, historiador i gerent del Patronat de la Patum de Berga, i organitzada per la Colla de Geganters de Rubí; i la sessió La humanització del dol, amb la professora Carme Serret, de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Finalment, el teixit associatiu manté el seu rol protagonista en el marc de l’activitat de l’equipament. Així, durant les properes setmanes es duran a terme formacions sobre aspectes d’interès associatiu, com ara la relativa a la presentació de sol·licituds per a les subvencions 2016 per a entitats i associacions ciutadanes. D’altra banda, entitats com l’Associació Jazz Rubí, la Societat Teosòfica, l’Associació d’Amics de l’Astronomia, Rubí Solidari, la Colla de Geganters de Rubí i l’Associació de Dones Creatives del Vallès també han organitzat activitats a l’equipament, entre elles les dues cites mensuals amb el 3r Cicle de Jazz.

Inscripcions
El període d’inscripcions per a l’oferta de cursos i tallers, activitats familiars i algunes de les sessions A l’Ateneu en parlem s’iniciarà aquest dilluns 25 de febrer a les 10 h i romandrà obert fins a exhaurir les places. Les inscripcions es podran realitzar per Internet, a través del portal cursos.ajuntamentrubi.cat, així com també de manera presencial al mateix Ateneu Municipal.