Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Municipal prepara una nova programació amb múltiples activitats i novetats Entre d’altres, s’han organitzat els cicles 'A l’Ateneu en parlem' i 'En clau de Sol', aquest darrer en col·laboració amb l’Escola de Música Pere Burés https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ateneu Municipal prepara una nova programació amb múltiples activitats i novetats

Entre d’altres, s’han organitzat els cicles 'A l’Ateneu en parlem' i 'En clau de Sol', aquest darrer en col·laboració amb l’Escola de Música Pere Burés

La programació del primer trimestre de l’any a l’Ateneu Municipal arriba farcida de novetats.
La programació del primer trimestre de l’any a l’Ateneu Municipal arriba farcida de novetats

L’Ateneu Municipal ha preparat una nova programació farcida de cursos, tallers i d’altres activitats lúdiques i culturals per aquest primer trimestre de l’any. Les inscripcions per a participar en aquestes propostes es poden realitzar a través d’Internet i també presencialment al mateix equipament a partir del dimarts 9 de febrer a les 10 h del matí.

El nou gruix d’activitats per als propers mesos d’hivern combina els habituals formats de cursos i tallers amb diverses activitats i novetats.

Pel que fa als cursos i tallers, s’han programat formacions sobre salut i benestar, art i creativitat, noves tecnologies i humanitats. Entre aquestes propostes destaca el cicle 'Les arrels dels conflictes del present: descolonització, guerres i moviments de població', on l’historiador local Eduard Pugiventós repassarà els orígens dels conflictes que colpegen l’agenda internacional en clau d’història i territori.

Una de les novetats de la nova programació són els cicles A l’Ateneu en parlem i En clau de Sol. Les sessions A l’Ateneu en parlem ofereixen un nou punt de trobada i reflexió per debatre i accedir a coneixements sobre diverses temàtiques d’interès social i cultural, on destaca la taula rodona 'Per què la República va perdre la Guerra Civil?', amb els historiadors locals Ramon Batalla, Jaume Parras i Eduard Puigventós, així com la sessió 'La lectura com a espai de la possibilitat', amb la professora Carme Serret, de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. D’altra banda, el cicle de música En clau de Sol, elaborat amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, proposa un nou escenari on promoure i conèixer nous músics del gènere clàssic i femení, emfatitzant el paper de la dona en la música clàssica amb motiu del mes de les dones. La primera sessió d’aquest cicle tindrà lloc el proper dimecres 3 de febrer a les 20.30 h amb el concert de piano 'Entre Cuba i Catalunya', a càrrec de Maria Lilia Cano.

Una altra de les propostes són les activitats familiars, on els petits de la llar continuen tenint el seu espai amb un conjunt d’activitats creatives i divertides per passar bones estones en família.

Finalment, el teixit associatiu manté el seu rol protagonista en el marc de l’activitat de l’equipament. Així, durant els propers mesos es duran a terme formacions sobre aspectes d’interès associatiu, com ara l’acollida, el creixement i el relleu a les entitats, o bé la comunicació interna. D’altra banda, entitats com l’Associació Jazz Rubí, la Societat Teosòfica, l’Associació d’Amics de l’Astronomia i l’Associació de Dones Creatives del Vallès també mantenen la seva programació d’activitats, on destaquen les dues cites mensuals amb el 3r Cicle de Jazz.

Inscripcions
El període d’inscripcions per a l’oferta de cursos i tallers, activitats familiars i algunes de les sessions A l’Ateneu en parlem s’iniciarà aquest dimarts 9 de febrer a les 10 h i romandrà obert fins a exhaurir les places. Les inscripcions es podrán realitzar per Internet, a través del portal cursos.ajuntamentrubi.cat, així com també de manera presencial al mateix Ateneu Municipal.