Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Municipal posa en marxa la programació de tardor Les inscripcions per a les propostes que en requereixen es podran formalitzar a partir de dilluns 23 de setembre a les 10 h a través d’Internet o bé, presencialment, a l’edifici del carrer Xile https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ateneu Municipal posa en marxa la programació de tardor

Les inscripcions per a les propostes que en requereixen es podran formalitzar a partir de dilluns 23 de setembre a les 10 h a través d’Internet o bé, presencialment, a l’edifici del carrer Xile

L’equipament proposa activitats dedicades a l'art i la creativitat  per a nens i nenes.
L’equipament proposa activitats dedicades a l'art i la creativitat per a nens i nenes

L’Ateneu Municipal ha preparat una nova programació per a aquesta tardor amb la divulgació cultural com a eix vertebrador. Les propostes de l’equipament municipal es divideixen en cursos i tallers, activitats familiars, música, teatre i conferències i seminaris. Les inscripcions per a aquelles activitats que en requereixen s’obriran el pròxim dilluns 23 de setembre a les 10 h.

La música té un pes important dins la programació de tardor l'Ateneu Municipal. A finals de mes es posarà en marxa el setè Cicle de Jazz de l'Associació Jazz Rubí que s’iniciarà amb una Jam Session (28 de setembre) i inclou, entre d’altres, el concert de Nuria Da Silva & Michele Faber Quartet (16 de novembre) i una xerrada sobre aquest gènere musical a càrrec de l’especialista Andreu Fábregas (21 de desembre). També es manté el cicle Sala Clàssica que permetrà gaudir dels recitals de viola d’MC Events (11 d'octubre), de guitarra i contratenor del duet Duo Fraseggio (8 de novembre) i de guitarra clàssica a càrrec de José Galera. Dins el cicle Conta'm una òpera, que ofereix una mirada divulgativa sobre aquest gènere musical seguint el fil de la programació estable del Gran Teatre del Liceu, es podran veure a l’equipament del carrer Xile Turandot de Puccini (17 d'octubre), la sarsuela Doña Francisquita d'Amadeu Vives (21 de novembre) i Cavalleria rusticana i Plagiacci de Mascagni i Leoncavallo, respectivament (19 de desembre).

Les activitats familiars s’han programat com cada any els dissabtes i es divideixen en els cicles Música per a petita infància ─ que ofereix espectacles recomanats per a nens i nenes de 0 a 5 anys─ i les sessions de Teatre per a petita infància. Per a nens i nenes de 6 a 11 anys, l’equipament proposa activitats dedicades a l'art i la creativitat i a la ciència i la tecnologia.

Aquesta tardor, l’Ateneu ha programat dos cicles literaris: Cap de Sons, un cicle de poesia, jazz i pensament coordinat per Wenceslao Galán i Els llibres i els dies. La literatura universal en vuit autors a càrrec de Marina Porras. Rubí també se sumarà als actes de l'Any Teresa Pàmies a través de l'espectacle Coses de la vida: a ritme de bolero, a càrrec de Celeste Arias que es podrà veure a l’Ateneu l’11 de desembre.

La nova programació de l'Ateneu es completa amb l'habitual oferta de cursos i tallers que inclou, com a novetats més destacables, un curs d'Urban Sketching impartit per Miguel Herranz, un taller de teatre gestual a càrrec d'Inda Parera i un curs de salut corporal a partir del Mètode Feldenkrais.

Les persones interessades en activitats que requereixen inscripció podran formalitzar el tràmit a partir del dilluns 23 de setembre a les 10 h a través d'Internet al web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial a l’edifici del c. Xile.

Espai per a les entitats
L’Ateneu també és un espai de referència per al teixit associatiu de la ciutat i acull i col·labora en diverses iniciatives i projectes de caràcter social i cultural impulsades per diferents col·lectius, entitats i serveis municipals. És el cas del programa Voluntariat per la Llengua, l'Espai de Suport i Ajuda Oncològica o els Dimecres Manetes, entre d'altres. Així, l'Aula d'Extensió Universitària hi organitza el seminari Problemàtiques de la nostra societat: una altra Catalunya és possible? amb 3 sessions a càrrec de diferents professionals del món de la inclusió i la transformació social.