Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Municipal mostrarà la lluita contra la inseguretat alimentària i la fam a Mali L’Associació Catalana per la Pau que organitza l’exposició va ser una de les entitats beneficiàries de les subvencions de l’Ajuntament de Rubí per a la realització de projectes de cooperació internacional i desenvolupament de l’any passat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ateneu Municipal mostrarà la lluita contra la inseguretat alimentària i la fam a Mali

L’Associació Catalana per la Pau que organitza l’exposició va ser una de les entitats beneficiàries de les subvencions de l’Ajuntament de Rubí per a la realització de projectes de cooperació internacional i desenvolupament de l’any passat

L’exposició es podrà veure a l’Ateneu fins al 30 de novembre.
L’exposició es podrà veure a l’Ateneu fins al 30 de novembre

El Servei de Ciutadania de l’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb l’Associació Catalana per la Pau (ACP) i l’Associació Maliense de Solidaritat i Cooperació Internacional pel Desenvolupament (AMSCID), organitza el pròxim dilluns a les 18 h la xerrada Sahel: terra, dona i aigua en el marc del projecte de cooperació per reforçar les capacitats tècniques i econòmiques de les dones al cercle de Yélimané, a la regió de Kayes (Mali), a l’Africà Occidental. L'acte comptarà amb la presència del regidor de Cooperació, Pau Navarro Cano, i la participació de Xavier Cutillas, president de l'Associació Catalana per la Pau, i de Bassirou Diarra, president de l’Associació Maliense de Solidaritat i Cooperació Internacional pel Desenvolupament.

L’Associació Catalana per la Pau va ser una de les entitats beneficiàries de les subvencions de l’Ajuntament de Rubí per a la realització de projectes de cooperació internacional i desenvolupament de l’any 2018. Rubí va destinar 15.580 euros a finançar el projecte d’ACP amb les dones al cercle de Yélimané. Tal com estableixen les bases de la subvenció, l’entitat explica ara a Rubí el projecte que ha comptat amb el suport de la ciutat.

La xerrada servirà també per inaugurar l'exposició fotogràfica del mateix títol que es podrà visitar fins al 30 de novembre al vestíbul de l'Ateneu Municipal. La mostra és una aproximació visual al treball que es realitza al territori de Mali per lluitar contra la inseguretat alimentària i la fam, i a favor de l'apoderament de les dones.

L’Ajuntament de Rubí va destinar 102.580 euros a la cooperació internacional durant el 2018. Un total de sis entitats van aconseguir subvencions per projectes de cooperació, la majoria a l’Àfrica, però també a l’Amèrica del Sud i a Àsia.