Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Municipal convida els rubinencs a gaudir de sessions de cinema a la fresca 'Gran Hotel Budapest', 'Rastres de Sàndal' i 'Boyhood. Moments d’una vida' són les tres pel·lícules que es projectaran a l’equipament aquest juliol https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ateneu-municipal-convida-els-rubinencs-a-gaudir-de-sessions-de-cinema-a-la-fresca/@@images/image/preview

L’Ateneu Municipal convida els rubinencs a gaudir de sessions de cinema a la fresca

'Gran Hotel Budapest', 'Rastres de Sàndal' i 'Boyhood. Moments d’una vida' són les tres pel·lícules que es projectaran a l’equipament aquest juliol

L’actor Ellar Coltrane protagonitza 'Boyhood. Moments d’una vida', un film que es projectarà el 24 de juliol a l’Ateneu.
L’actor Ellar Coltrane protagonitza 'Boyhood. Moments d’una vida', un film que es projectarà el 24 de juliol a l’Ateneu

Enguany, una de les novetats de la programació d’estiu de l’Ateneu Municipal de Rubí és l’aposta per gaudir de bon cinema a la fresca. Així, els divendres 10, 17 i 24 de juliol l’equipament acollirà la projecció d’una petita selecció de pel·lícules destacades de l’any 2014.

Gran Hotel Budapest serà la primera de les tres projeccions que acollirà l’equipament el divendres 10 de juliol. Guanyadora del Globus d’Or a la millor pel·lícula de comèdia del 2014, el llargmetratge explica la història d’un respectat conserge d’un reconegut hotel europeu del període d’entreguerres, que inicia una peculiar relació d’amistat amb un empleat a qui converteix en el seu protegit. Ambientada en el període d’aixecaments que transformaren Europa durant la primera meitat del segle XX, la trama gira entorn al robatori i recuperació d’una pintura renaixentista de gran valor, així com al voltant de la batalla que enfronta els membres d’una família amb motiu d’una immensa fortuna.

El divendres 17 de juliol serà el torn de Rastres de Sàndal, guanyadora del premi a la millor pel·lícula de l’any que atorga l’Acadèmia del Cinema Català. L’obra ens presenta la Mina, una actriu índia d’èxit, que va ser separada per força de la seva germana petita, Sita, després de la mort de la seva mare. La seva cerca li fa descobrir, trenta anys després, que la seva germana va créixer a Barcelona, és biòloga i es diu Paula. La Paula, sense records del seu passat i origen, engega un viatge cap a la seva veritable identitat amb l’ajuda d’en Prakash, un atractiu immigrant que ven pel·lícules de Bollywood al barri del Raval.

Finalment, Boyhood. Moments d’una vida tancarà aquest cicle el divendres 24 de juliol. Guanyadora del Globus d’Or a la millor pel·lícula de drama del 2014, la cinta compta amb la peculiaritat d’haver estat rodada al llarg de 12 anys (2002-2013), un experiment innovador a través de la vida, real i fictícia, dels seus personatges. Un viatge íntim i èpic que parteix de l’eufòria de la infantesa d’un nen de 6 anys, en Mason, i que reflecteix més d’una dècada farcida de canvis amb els alts i baixos d’una família moderna i la petjada del decurs del temps.

Totes les sessions de cinema a la fresca són activitats gratuïtes, que es duran a terme als jardins de l’Ateneu. Les projeccions, amb aforament limitat, s’iniciaran a les 22 h i hi haurà servei de venda de crispetes.