Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Municipal acull un cicle de conferències sobre els alcaldes de la ciutat durant el franquisme Les xerrades, que s’iniciaran el proper dijous 12 de novembre, estan organitzades pel Centre d’Estudis Rubinencs i el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ateneu Municipal acull un cicle de conferències sobre els alcaldes de la ciutat durant el franquisme

Les xerrades, que s’iniciaran el proper dijous 12 de novembre, estan organitzades pel Centre d’Estudis Rubinencs i el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí

Les xerrades tindran lloc a l’Ateneu Municipal (foto: Localpres).
Les xerrades tindran lloc a l’Ateneu Municipal (foto: Localpres)

El Centre d’Estudis Rubinencs i el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí han programat durant aquest mes de novembre a l’Ateneu Municipal un cicle de conferències que repassarà el paper dels diferents alcaldes de la ciutat durant el règim franquista.

Quan es compleixen 40 anys de la mort de Francisco Franco, l’objectiu de les entitats organitzadores és apropar a la ciutadania la història de Rubí amb un seguit de xerrades que posen el focus en la dinàmica que va adoptar la governació de la ciutat durant el període 1939-1979. A través dels alcaldes de l’època, es repassaran les diferents famílies ideològiques i maneres de fer que es van manifestar dins el propi règim; diferents corrents que es van evidenciar a Rubí en una etapa de canvis i d’important creixement demogràfic, en què destaca de manera especial el tràgic episodi de la Rierada del 25 de setembre de 1962.

Totes les conferències incloses al cicle aniran a càrrec d’historiadors locals. Així, aquest dijous 12 de novembre a les 19 h, Eduard Puigventós repassarà la història de Miquel Casanovas, Lluís Armengol i Luis Iglesias, alcaldes durant el període 1939-1949. El dijous 19 de novembre, Ramon Batalla serà l’encarregat d’abordar els governs liderats per Josep Fortino i Miquel Rufé, qui van liderar la ciutat entre els anys 1949 i 1962. Finalment, el dijous 26 de novembre, tancarà el cicle el professor Jaume Parras amb una conferència dedicada a Manuel Murillo i Pere Comellas, alcaldes durant el període 1962-1979.